Managementgame Leidinggeven in de Praktijk©

 

Spelenderwijs uw zakelijke en ondernemende kant als huisarts verder ontwikkelen? Dat kan in de managementgame Leidinggeven in de Praktijk© waarmee u als aankomend arts oefent met het voeren van een eigen praktijk. Uitdagend, anders dan anders en enorm leerzaam!

Leerdoel
  • Leidinggevende skills verbeteren en uitbreiden
  • Onderhandelingsvaardigheden optimaliseren
  • Opkomen voor eigen belangen als nieuwkomer binnen een maatschap
Inhoud workshop

De managementgame speelt u in een klein team. U bent werkzaam als nieuwe huisarts in een HOED. Uw team krijgt de portefeuille Personeelszaken toegewezen en wordt gevraagd mee te denken over nieuwe investeringen vanuit de HOED. Ondertussen moeten jullie de praktijk verder uitbouwen en wacht er een drukke dag met een volle agenda. Samen met uw team bereidt u verschillende spelrondes voor. Aan het einde van iedere spelronde ontvangt u feedback waarmee u aan de slag kunt. Voor alle verrichtingen in het spel ontvangt u punten. Punten voor het in beweging krijgen van  dingen/mensen in de praktijk, maar ook punten voor uw leerstrategie. Durft u iets uit te proberen dat u niet meteen ligt? Durft u uw grenzen op te zoeken en risico’s te nemen?

Praktische informatie

DoelgroepAios
Hid(ha)
Praktijkhouder
Waarnemer
Programma
  • Start, uitleg en teamindeling
  • Voorbereiding
  • Playtime 1
  • Tips en feedback
  • Lunch
  • Playtime 2
  • Terugblik en prijsuitreiking

Playtime 1
U speelt de managementgame in een team van 4-6 spelers. U speelt tegen 5 andere teams. In uw voorbereidingstijd bespreekt u samen een strategie om alle spelrondes te kunnen spelen. Ook organiseert u uw tijd zodanig dat u als team meedingt naar de bonusopdrachten die in de managementgame zitten.

Playtime 2
Alles wat u heeft geleerd in de game past u toe. Aansturingsmomenten met medewerkers die nog niet zo goed gingen in de ochtend, kunt u verbeteren. U krijgt punten voor de leerinspanningen.

Trainer(s)

Spelleider + 6 acteurs/trainers van Salsaparilla.

Bijzonderheden

Kosten
Wilt u graag deelnemen aan de managementgame? Neemt u dan contact op met de LHV Academie via academie@lhv.nl of (085) 0480059. We bespreken graag de wensen en mogelijkheden met u, zodat de game op maat kan worden aangeboden.

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.

Managementgame Leidinggeven in de Praktijk© is ontwikkeld door game company Salsaparilla in opdracht van de Landelijke Huisartsen Vereniging.