Organiseer je praktijk

 

Voor een goed georganiseerde praktijk zijn er drie onderdelen die goed geregeld moeten zijn: taken, tools en tijd. Ze komen in deze workshop uitgebreid aan bod. U leert uw werk sneller, slimmer en efficiënter te organiseren en hierdoor creëert u meer rust en overzicht voor uzelf.

Leerdoel
 • U leert regie te houden over de diverse taken binnen de praktijkorganisatie.
 • U leert uw werk sneller, slimmer en efficienter te organiseren.
 • U creëert meer overzicht en rust.
Inhoud workshop

Naast visites en spreekuren kent het beroep van huisarts nog vele andere werkzaamheden. Denk aan het verwerken van post, de administratie, vergaderen, overleg in het kader van ketenzorg en het werken aan projecten. U leert hoe u de regie behoudt over deze taken. Vervolgens krijgt u tips om sneller en efficiënter te werken met behulp van tools. Tot slot bekijken we samen hoe u uw tijd slim kunt organiseren.

De workshop richt zich op het organiseren van drie onderdelen: taken, tools en tijd. Wat komt er per onderdeel aan bod?

Taken:

 • Verwerken van alles wat op je af komt
 • Het inrichten van een 100 procent betrouwbaar systeem (Tweede Brein)
 • Keuzes maken en prioriteiten stellen
 • Taken sneller uitvoeren
 • Inrichting werkplek

Tools:

 • 100 procent overzicht digitaal (Evernote)
 • Iedere dag je inbox leeg
 • Slimme tips en handige software

Tijd:

Een groot deel van de dag wordt bepaald door de zorgvraag van patiënten. Dit is vraaggestuurd en hier heb je weinig invloed op, maar je kunt wel zelf kiezen wanneer en hoe lang precies spreekuren zijn en wanneer je andere taken doet. Hoe zorg je ervoor dat administratie en andere taken snel en efficiënt gebeuren? Het volgende komt aan bod:

 • Indeling van je dag
 • Managen van onderbrekingen en omgaan met tijdverslinders
 • Bepalen wat je zelf doet en uitbesteed (aan medewerkers of extern).

Lees ook het artikel in De Dokter: Organiseer jezelf, organiseer je praktijk

Praktische informatie

DoelgroepHid(ha)
Praktijkhouder
Praktijkmanager
Waarnemer
Accreditatie3 punten
KostenLeden € 215,- / Aios € 120,- / Niet-leden € 400,-
Trainer(s)

Bart Timmers is huisarts(opleider) in 's-Heerenberg. Hij past al jaren methoden en principes over slimmer werken toe in zijn eigen praktijk. Hij is een veelgevraagd spreker op congressen en geeft regelmatig workshops. Hij is expert op het gebied van e-Health en het gebruik van apps in de medische praktijk.

 

Fokke Kooistra is organisatiecoach en expert in slimmer werken en productiviteit.  Hij is een veelgevraagd spreker en coach. Al meer dan tien
jaar is hij gepassioneerd door productiviteit en slimmer werken. Hij heeft veel ervaring in het trainen en coachen van mensen uit allerlei soorten organisaties. Als geen ander weet hij met veel humor mensen te inspireren meer uit hun dag te halen en anders en bewuster te leven.

 

 

 

 

 

Bijzonderheden

Ook op aanvraag: in company
Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 5 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.

Contact
Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of bel 085 - 0480059.

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.

WDH Midden-Nederland
WDH Midden-Nederland organiseert op donderdag 20 juni 2019 de cursus in Soest. Meer informatie en aanmelden hiervoor kan via de website van WDH Midden Nederland.