Voor en door huisartsen
 

Regie op verzuim

 
 

Een actief verzuimbeleid is een must om uw praktijk gezond te houden op het gebied van arbeidsrendement en financiën. U leert hoe u het ziekteverzuim beheerst en verlaagt en de inzetbaarheid van uw medewerkers vergroot. Resultaat? U beperkt of voorkomt verzuimkosten.

Leerdoel
  • Inzicht in wet- en regelgeving rondom verzuim.
  • Oplossingsgerichte gespreksvaardigheden eigen maken op gebied van verzuim.
  • Mogelijkheden kennen om ziekteverzuim te beheersen en te verlagen.
Inhoud workshop

Maak van uw verzuimdossier geen probleemdossier. Werkgevers en werknemers hebben steeds meer verantwoordelijkheden gekregen als het gaat om het beheersen van ziekteverzuim. Een verzuimende medewerker kost een werkgever handenvol geld en de nodige hoofdbrekens. Leer hoe u de verzuimkosten in uw praktijk in de hand houdt.

Praktische informatie

DoelgroepPraktijkhouder
Praktijkmanager
Accreditatie6 punten
KostenLeden € 350,- / Aios € 300,- / Niet-leden € 750,-
Contact

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of bel 085-0480018.

Programma

De cursus is actueel en praktijkgericht. U maakt kennis met mogelijkheden om het ziekteverzuim binnen uw praktijk te beheersen en te verlagen. Het blijkt namelijk in hoge mate te beïnvloeden. U leert om stap voor stap instrumenten in te zetten om het ziekteverzuim van uw medewerkers te verlagen en hun inzetbaarheid te vergroten. U begrijpt ook wanneer u welke deskundigen kunt inschakelen, zoals een arbeidsdeskundige, casemanager of bedrijfsarts.

Na afloop kunt u uw medewerkers overtuigen dat een actief verzuimbeleid een must is om uw praktijk gezond te houden in termen van financiën en arbeidsrendement. In plaats van een lastig verzuimdossier voor u uit te schuiven, bent u in staat om vroegtijdig de regie te nemen op verzuim en duurzame inzetbaarheid.

Trainer(s)

Peter Lijster is arbeids- en organisatiedeskundige. Hij gelooft in het zelfsturend vermogen van medewerkers, waarin zij de verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen werk, leven en loopbaan. Medewerkers gaan hierover in gesprek met hun leidinggevende, die periodiek het initiatief neemt voor een ‘goed gesprek’ over veranderen of verbreden van inzetbaarheid. De organisatie schept de randvoorwaarden, waarbinnen medewerkers/leidinggevenden deze zelfsturing kunnen realiseren. Resultaat? Flexibele en duurzame inzetbaarheid van mens en organisatie, uitgaande van kansen.

Deborah Fortuyn is arbeids- en organisatiedeskundige. Haar drijfveer? Mensen en organisaties in beweging krijgen, op een haalbare, respectvolle en resultaatgerichte manier. Zodat werken beter wordt en leuk blijft. Ze doet dit graag met een kwinkslag, prikkelend, eerlijk en krachtig. Van coachen en trainen krijgt ze veel energie, zeker als het gaat om communicatieve vaardigheden en effectiever communiceren als professional en als team.

Bijzonderheden

Ook op aanvraag: in company
Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 6 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.

Algemene voorwaarden LHV Academie

Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.