Succesvol ondernemen als huisarts

 

Welke ondernemerseigenschappen schuilen er in mij? Hoe kan ik die ontwikkelen? En hoe zet ik een efficiënt gevoerde praktijk op? In deze workshop krijgt u praktische handvatten aangereikt die u helpen een succesvol ondernemende huisarts te worden.

Deze cursus wordt vooralsnog fysiek gegeven. Indien de corona maatregelen worden aangescherpt zullen we besluiten om de cursus om te zetten naar een digitale nascholing. Deze nascholing zal dan plaatsvinden via Teams. Het programma wordt dan aangepast en zal beginnen om 13:30 uur tot 17.00 uur.

 

Leerdoel
  • U krijgt inzicht in belangen en behoeften als ondernemende huisarts.
  • U krijgt inzicht in eigen vaardigheden en hantering van de rol van de ondernemende huisarts.
  • U krijgt inzicht in het proces van veranderingen en bedreigingen van de eigen behoeften als ondernemende huisarts.
Inhoud

Er wordt in de tegenwoordige huisartsenpraktijk heel wat geëist van u. U bent niet alleen arts, maar ook manager en ‘bedrijfsleider’ en wellicht kunt u dan ook wat hulp gebruiken bij het ontdekken van de ondernemer die vast en zeker ook in u schuilt. Vragen die tijdens de workshop aan bod komen:

  • Welke eigenschappen heb ik nodig als huisartsondernemer?
  • Welke ondernemerseigenschappen schuilen er in mij?
  • Hoe kan ik die eigenschappen ontwikkelen?
  • Hoe zit het met mijn drijfveren en mijn motivatie?
  • Hoe zet ik een efficiënt gevoerde praktijk op?

Daarnaast passeren ook zaken de revue, waar u zelf of uw collega’s mee rondlopen.

Mocht u twijfelen of deze workshop iets voor u is dan kunt u hier een aantal startvragen beantwoorden die u helpen bij uw overweging al dan niet deel te nemen aan deze workshop.

Praktische informatie

DoelgroepAios
Hid(ha)
Waarnemer
Accreditatie5 punten
KostenLeden € 315,- / Aios € 195,- / Niet-leden € 595,-
Contact

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of bel 085-0480059

Programma

De opzet van het programma is zeer praktijkgericht en de theoretische achtergronden worden op een concrete manier gepresenteerd. Wilt u zoveel mogelijk uit de workshop halen? Voor een optimaal rendement vult u vooraf het intakeformulier in en maakt u drie testen: een zelftest persoonlijke eigenschappen versus ondernemerschap, een loopbaanankertest en onderhandelingsstijlentest. Met de uitkomsten kunnen we de workshop specifiek afstemmen op uw behoeften. U kunt de tests ook vooraf bekijken en maken.

Trainer(s)

Benno Diederiks is niet in één woord te vangen: hij is zelfstandig gedragsdeskundige, maar ook veranderaar, mediator, trainer, coach en communicator. Hij is te typeren als pragmatisch, voortvarend, positief en scherpzinnig. Een mens met een mediterraan hart die Rotterdamse nuchterheid combineert met Brabantse gemoedelijkheid. Volgens Diederiks is balans tussen ratio en emotie belangrijk bij het in kaart brengen van context, draagvlak en haalbaarheid.

Bijzonderheden

Ook op aanvraag: in company
Deze cursus is onderdeel van het vaste programma en kan daarnaast op aanvraag op een door u gewenste locatie worden gegeven. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 5 personen. In overleg met de LHV Academie kan een datum worden vastgesteld.

Algemene voorwaarden LHV Academie 

Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.