Van huisarts naar bestuurder (incompany)

 

Hoe ga ik als bestuurder om met mijn achterban? En hoe regel ik het in mijn huisartsenpraktijk? Wat voor bestuurder ben ik? Tijdens de cursus (3 dagdelen) krijgt u antwoord op deze en al uw andere vragen. 

Aan bod komt onder meer: wat een bestuursfunctie inhoudt, hoeveel tijd het ongeveer kost en wat de manier is om een bestuursfunctie zo efficiënt mogelijk te bekleden. Denk hierbij aan slim bestuurs-tijdmanagement, effectief voorbereiden en efficiënt vergaderen.

Leerdoel
  • Hoe ga ik als bestuurder om met mijn achterban?
  • Hoe regel ik het in mijn huisartsenpraktijk?
  • En... wat voor bestuurder ben ik eigenlijk?
Inhoud workshop

U wilt misschien aan een bestuursfunctie beginnen, omdat u hiervoor bent gevraagd. Of u hebt de ambitie om in de toekomst een bestuursfunctie te gaan uitoefenen naast uw huisartsenvak. Daar komt heel wat bij kijken, en wij kunnen ons voorstellen dat u de nodige vragen hebt. Tijdens de workshop krijgt u alle gelegenheid om ze te stellen. Wij beantwoorden ze graag en zo volledig mogelijk. Daarna is het aan u om te beslissen wanneer het juiste instapmoment daar is.

Praktische informatie

Accreditatie9 punten
Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met academie@lhv.nl of bel 085-0480072.

Trainer(s)

Theo Bollerman studeerde psychologie en rechten. Sinds 1982 runt hij het Communicatie Advies Bureau en organiseert hij workshops, trainingen en lezingen op het gebied van management- en communicatieve vaardigheden. Zijn doelgroep? Medisch specialisten, huisartsen, apothekers en paramedici. Daarnaast begeleidt hij besturen, hagro’s en soortgelijke groepen bij beleidsontwikkeling en managementvraagstukken. 

Lucie Douwes Dekker was tot 1995 huisarts en sinds de oprichting in 1982 betrokken bij het Communicatie Advies Bureau. Ze is onder meer verantwoordelijk voor het geven en ontwikkelen van cursussen en workshops. Eerder gaf ze al opleiding en nascholing aan het Instituut voor Huisartsengeneeskunde te Leiden.

Bijzonderheden

Op aanvraag
Deze cursus is geen onderdeel van het vaste programma en wordt uitsluitend op aanvraag gegeven. In overleg met de trainer kan de cursus om maat worden aangeboden. U bepaalt zelf de samenstelling van de groep bestaande uit minimaal 6 en maximaal 12 personen.

Algemene voorwaarden LHV Academie
Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.