Webinar COVID-19

 

Op woensdag 30 september om 20:00 organiseren het NHG, de LHV en MedischeScholing.nl weer een COVID-19-webinar. Hiermee krijgt de eerder gestarte reeks een vervolg. Thema’s die aan de orde komen zijn de behandeling en resultaten van COVID-19 in de tweede lijn, de organisatie van de griepprik en de gelanceerde corona-app inclusief voors en tegens.

AANMELDEN

Inhoud workshop

LHVNHG en MedischeScholing.nl slaan de handen ineen voor een structurele reeks webinars voor huisartsen. De webinars voorzien huisartsen van actuele informatie en stimuleren de dialoog tussen beleidsmakers en het werkveld. Zodat we snel kunnen inspelen op de ontwikkelingen

AANMELDEN

Vragen uit het veld

Hoe zorgen we dat we de reguliere zorg in stand houden komend najaar? Hoe kunnen we de griepprik goed faciliteren in combinatie met de coronamaatregelen? Wat is de stand van zaken rondom de behandeling en resultaten na verwijzing naar de tweede lijn? En wat is het verschil met een aantal maanden geleden? Is de kans dat patiënten naar de IC moeten nu kleiner dan afgelopen voorjaar en waarom? Welke rol gaat de corona-app spelen voor huisartsen in het bron- en contactonderzoek van COVID-19 in hun patiëntenpopulatie?
Deze en andere vragen zijn in de afgelopen tijd gesteld. Het NHG, de LHV en MedischeScholing.nl pakken gezamenlijk de handschoen weer op om u hierover te informeren. De presentatie van het webinar is opnieuw in handen van prof. Patrick Bindels, hoogleraar huisartsgeneeskunde.

Behandeling en resultaten in de tweede lijn

Bregtje Lemkes, internist-infectioloog AMC, vertelt over de huidige behandeling van COVID-19 in de tweede lijn en de resultaten daarvan. Bregtje is net terug uit Suriname. Hier helpt een Nederlandse taskforce van infectiologen mee met het bestrijden van de COVID-19 uitbraak die daar woedt. We praten over de verandering van het virus over de tijd (mutaties), de kans op dubbele besmettingen en de effecten van huidige behandeltrials.

Logistieke uitdagingen griepvaccinatie

Dit najaar wordt een grote opkomst voor de griepvaccinatie verwacht. Hoe organiseer je dit als huisarts rondom alle COVID-maatregelen zodat het logistiek haalbaar blijft? Lisette van de Laar, programmamanager preventie NHG, licht de aanvulling op de NHG handleiding ‘Vaccinatie spreekuur’ toe. Dit doet zij samen met Iddo de Ruiter, senior LHV-beleidsmedewerker LHV en waarnemend huisarts.

Voors en tegens corona-app

Tot slot belt Ron Roozendaal, directeur informatiebeleid VWS, in om de nieuw gelanceerde corona-app toe te lichten. Vanuit het NHG de voors en tegens van de nieuwe corona-app ook overwogen worden voor de huisarts.

Praktische informatie

DoelgroepAios
Hid(ha)
Praktijkhouder
Waarnemer
KostenLeden € 0,- / Aios € 0,- / Niet-leden € 0,-
Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de LHV Academie of bel 085-0480068.

Trainer(s)
Patrick Bindels (presentator) is hoogleraar en hoofd van de afdeling Huisartsgeneeskunde van het Erasmus MC. Hij werkt 1 dag in de week als huisarts in Amsterdam. Van 2014-2016 was hij sectieredacteur huisartsgeneeskunde van het NTvG. In januari 2017 is hij toegetreden tot het bestuur van de Vereniging NTvG.
 
Iddo de Ruiter, senior beleidsmedewerker bij de LHV en huisarts
 
Ron Roozendaal, directeur informatiebeleid ministerie VWS
 
Lisette van de Laar, huisarts, programmamanager preventie NHG
 
Bregtje Lemkes, internist-infectioloog AMC
Bijzonderheden

Kijk live mee of later terug on demand
Het webinar is onderdeel van een reeks die op initiatief van MedischeScholing.nl, LHV en NHG is ontwikkeld. Vanwege de grote behoefte aan actuele informatie over COVID-19 bij huisartsen is, in samenwerking met InEen, Huisarts van de Toekomst en VPH, besloten om voorlopig vervolg aan de webinars te geven.

Alle webinars zijn gratis en geaccrediteerd voor alle artsen, verpleegkundig specialisten, physician assistants, praktijkondersteuners, doktersassistenten en praktijkmanagers. De webinars zijn live te volgen, maar ook terug te kijken waar en wanneer het u uitkomt via corona.medischescholing.nl.

Met behulp van uw BIG-nummer registreert u zich bij MedischeScholing.nl. Heeft u geen BIG-nummer maar bent u wel zorgverlener? Vul dan bij uw aanmelding via MedischeScholing.nl uw functie en registratienummer in om toegang te krijgen.