Webinar Pensioen & Huisarts (on demand)

 

In samenwerking met                                 

Bij het woord pensioen denkt u waarschijnlijk aan (veel) later. Aan een inkomen nadat u gestopt bent met werken. Maar toch betaalt u hier nu al flink voor. Kan dat wel uit? En wat mag u hiervoor terug verwachten? En waarom bent u als huisarts verplicht om deel te nemen aan het Pensioenfonds voor Huisartsen (SPH)?

In samenwerking met Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen (SPH) en Medische Scholing organiseren we een webinar over pensioen. Uw pensioen. Waarin we de basis uitleggen (hoe werkt pensioen, wat kost het), vertellen hoe u zelf invloed kunt uitoefenen en nemen we u mee in de veranderingen die komen.

Aan de hand van uw vragen en opmerkingen leggen uw collega’s en de financieel planners van SPH graag uit hoe uw pensioenregeling werkt. Met voorbeelden uit de praktijk in begrijpelijke taal.

 

 

De gratis geaccrediteerde live-uitzending van woensdag 23 september 2020 kunt u nog een jaar on demand volgen via medischescholing.nl.

Leerdoel
  • Kennis opdoen over de basis van een pensioenstelsel en organisatiestructuur van de SPH
  • Informeren over hoe u invloed kunt uitoefenen
  • Inzicht geven in de financiële aspecten
Inhoud

Waarom betaal ik zo veel voor mijn pensioen? Waar gaat al dat geld heen? En waarom is het eigenlijk verplicht?

Om de inhoud van het webinar aan te laten sluiten bij uw behoeften, hebben we 10 korte vragen opgesteld. Aan de hand van de uitkomsten van deze enquête wordt de inhoud bepaald.

 

Praktische informatie

DoelgroepAios
Hid(ha)
Praktijkhouder
Waarnemer
KostenLeden € 0,- / Aios € 0,-
Contact

Voor meer informatie kunt u per e-mail contact opnemen met de LHV Academie of bel 085-0480018.

Programma
Tijdens het webinar worden de prangende vragen die onder huisartsen leven beantwoord. Zo krijgt u onder andere antwoord op de volgende vragen:
  • Wat kost pensioen?
  • Waarom is het verplicht?
  • Wat levert het me op?
  • Heb ik zelf invloed?
  • Wat gaat er veranderen?
Trainer(s)

Bram Stegeman is huisarts in Maarssen en voorzitter van SPH. Al jaren verbonden aan het pensioenfonds en momenteel als voorzitter betrokken bij de grootste verandering sinds de oprichting van het fonds; pensioenregeling 2.0.

 

Diana Lucassen is huisarts in Vinkeveen en bestuurslid BPV (Beroepspensioenvereniging huisartsen). Heeft er mede voor gezorgd dat waarnemend huisartsen pensioen mochten gaan opbouwen bij SPH en legt graag uit waarom dat toen en nu een goed idee is. 

 

Kasper Maltha is huisarts en medeoprichter Huisarts van de Toekomst. Kritische waarnemer die vraagtekens zet bij het verplicht stellen van het pensioen voor zelfstandige ondernemers.

 

Marloes Bosker is huisarts en vertegenwoordiger van waarnemend huisartsen. Als waarnemend huisarts is zij actief in de Vergadering van Afgevaardigden (VvA) van de BPV om de stem van waarnemend huisartsen te vertegenwoordigen.

 

Corinne Matena en Peter van Huizen zijn financiele planners voor Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen.

Bijzonderheden

Algemene voorwaarden LHV Academie

Op alle nascholingen van de LHV Academie zijn de Algemene voorwaarden LHV Academie van toepassing.