Spring naar content

De LHV-declareerwijzer 2023 is uit

Aan welke regels moet je je als huisarts houden bij het declareren? Hoe pas je deze regels toe? Wat is er in 2023 gewijzigd? Je leest het allemaal in de LHV-declareerwijzer 2023.

In de LHV-declareerwijzer staan de bindende regels van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), die zijn vastgelegd in beleidsregels en tariefbeschikkingen voor de huisartsenzorg. Daarnaast adviseren wij je over het toepassen van de regels in de dagelijkse praktijk.

Let op: de tarieven voor 2023 zijn enkele keren gewijzigd. Ook zijn er nieuwe Vektis-codes voor de inschrijftarieven. Het actuele tarievenoverzicht is te vinden op de webpagina over tarieven.

Wijzigingen per 1 januari 2023

De NZa heeft enkele wijzigingen in de bekostiging doorgevoerd. Een overzicht van deze wijzigingen is opgenomen in het eerste hoofdstuk van de declareerwijzer 2023. Zie ook hier voor ons eerdere nieuwsbericht over de wijzigingen.

Lees meer

Hoe gaat het declareren van de door jou geleverde zorg in zijn werk, welke tarieven gelden er en hoe zit de bekostiging van de huisartsenzorg in elkaar? Op onze pagina declareren en tarieven vind je alle informatie.

Nieuws

Er komt een eenmalige compensatie voor misgelopen achterstandswijkvergoedingen tussen 2019 en 2021. Dat heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) besloten naar

Onlangs heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) nieuwe tarieven voor huisartsenzorg voor 2023 bekendgemaakt. Deze hogere tarieven vervangen de in juli

De NZa heeft vandaag de nieuwe tarieven voor de ANW bekend gemaakt. Hiermee komt de NZa tijdig en zorgvuldig tegemoet