Spring naar content

Geactualiseerde functiebeschrijvingen VS en PA

In dit bericht lees je de herschreven en heringedeelde functiebeschrijving van de verpleegkundig specialist (VS) en physician assistant (PA) in de huisartsenzorg.

De functiebeschrijving verpleegkundig specialist (VS) en de functiebeschrijving physician assistant (PA) zijn door de cao-partijen van de Cao Huisartsenzorg vastgesteld met als ingangsdatum 1 januari 2023. Beide functies zijn beschreven op twee niveaus, geactualiseerd en opnieuw ingeschaald. Profiel A is vanaf 1 januari 2023 ingedeeld in schaal 9 en profiel B is vanaf 1 januari 2023 ingedeeld in schaal 10.

De geactualiseerde functiebeschrijvingen VS en PA zijn van toepassing voor de gehele breedte van de huisartsenzorg (huisartsenorganisaties), dus zowel voor huisartsenpraktijken als voor huisartsenposten/acute zorg.

Huisarts als werkgever

Als je een VS of PA in loondienst heeft, is het belangrijk opnieuw te bepalen op welk niveau uw VS en/of PA werkzaamheden verricht.

  1. Op basis van de matrix en de bijbehorende geactualiseerde functiebeschrijvingen kun je vaststellen welke salarisschaal van toepassing is in relatie tot het takenpakket en de functie-inhoud van uw VS en/of PA.
  2. Houd zo nodig een toetsingsgesprek met uw VS en/of PA om tot een juist functiebeeld te komen.

Op basis hiervan bepaal je hoe je de functie indeelt per 1 januari 2023 en informeer je jouw medewerker hierover. Meer informatie over hoe je te werk gaat vind je in hoofdstuk 2 (Hoe ga je te werk?) van de Handreiking FWHZ.

Vervolg

De functiebeschrijvingen worden zo spoedig mogelijk opgenomen in de Handreiking FWHZ (functiewaardering huisartsenzorg) van de Cao Huisartsenzorg. Zodra de aanpassingen zijn afgerond vind je de Handleiding FWHZ ook in de cao-app.

Nieuws

Onlangs lanceerden  LHV-afdeling Rotterdam, de negen SRZ-ziekenhuizen, Rijnmond Dokters en huisartsenorganisatie Cohaesie, de regionale ‘Verwijsafspraken Huisartsen – Ziekenhuizen’. Met deze

We herhalen dit voorjaar de goed beoordeelde afdelingsavond “Geef je samenwerking een boost! in Rhenen. Dit is wacht dichter bij

Dankzij twee amendementen van Groenlinks/PvdA wordt de verplichting tot het aanleveren van een openbare jaarverantwoording naar verwachting voor een substantieel