Spring naar content

Geeft u tussen 3-8 september uw mening over het IZA?

Komend weekend ontvangt u als LHV-lid of VPH-lid een link naar een ledenpeiling. Wij willen graag van u horen hoe u aankijkt tegen het Integrale Zorgakkoord (IZA) dat nu voorligt. De vraag die de landelijke ledenvergadering van de LHV op 12 september moet beantwoorden is: gaan we dit akkoord wel of niet ondertekenen? Wij vragen u om de ledenvergadering van uw advies te voorzien. Houd u uw mailbox in de gaten?

De afgelopen maanden hebben we als LHV aan de onderhandelingstafel gezeten om te komen tot een breed zorgakkoord, met het ministerie van VWS, de zorgverzekeraars en veel vertegenwoordigers van andere zorgverleners. Zo’n zorgakkoord voelt misschien als een ver-van-uw-bed-show, want het zijn vooral hoofdlijnen én het gaat over de hele zorgsector.

Onze inzet is om met het zorgakkoord belangrijke toezeggingen te krijgen over verbeteringen in de huisartsenzorg. Verbeteringen waarvan u in het dagelijks werk de resultaten daadwerkelijk moet merken. Dus horen we graag van u of u verwacht dat die verbeteringen er met dit akkoord gaan komen.

Planning

Tot zaterdag 3 september vinden nog laatste gesprekken plaats over de exacte inhoud van het IZA, waaronder het borgen van afspraken voor de huisartsenzorg. Dit weekend ontvangen LHV-leden een mail met de uitnodiging voor het geven van een tekenadvies en de analyse van het IZA. U heeft dan tot en met donderdag 8 september de tijd om te reageren.

Vervolgens hebben de LHV-ambassadeurs tijd om uw tekenadvies te bespreken. En nemen zij uw advies mee in het maken van de beslissing in de extra Landelijke Ledenvergadering op 12 september. Zo snel mogelijk daarna kunt u onze berichtgeving daarover verwachten.

Nieuws

Geen items gevonden