Spring naar content

Huisvestingsproblemen? Spreek in bij uw gemeente!

Meer dan 3 op de 4 huisartsen heeft op de één of andere manier een huisvestingsprobleem: te krap, te duur, ongeschikt – noem maar op. Met die alarmerende onderzoeksuitkomst zoekt de LHV samenwerking met onder andere gemeenten. Landelijk, maar zeker ook plaatselijk.

De huisvestingsproblematiek speelt niet alleen in de Randstad, ook van apotheekhoudende huisartsen op het platteland horen wij de laatste tijd dat het moeilijker wordt (betaalbare) huisvesting te vinden.  Bijvoorbeeld omdat men wil fuseren met een andere praktijk, uitbreiden in verband met de groei van de patiëntenpopulatie en/of uitbreiden van personeel.

Inspreken bij de gemeente

Is de gemeente zich nog onvoldoende bewust van de urgentie van de huisvestingsproblematiek en loopt men vast in gesprekken met de huidige contactpersonen? Het verhaal breder onder de aandacht brengen van de gehele gemeenteraad kan de situatie wellicht vlot trekken. De raad kan bij het gemeentebestuur aandringen op een oplossing.

Gratis voorbeeldbrief en spreektekst

Via de website van de LHV kunt u onze voorbeeldbrief downloaden die u vervolgens naar de griffie kan sturen om inspreektijd te vragen. Ook vindt u daar een opzet voor de toespraak die u als inspreker kan houden om de urgentie en de gezamenlijke verantwoordelijkheid duidelijk te maken.

De informatie over het inspreken bij de gemeente is bekend bij de LHV-huisartsenkringen en het regiobureau. Zij beschikken ook over een factsheet met regionale gegevens.

Lees meer

Alles over een apotheekhoudende praktijk vindt u in ons thema.

Nieuws

De nieuwste editie van De Dokter valt vanaf volgende week bij LHV-leden op de mat. Adrienne van Loon, huisarts in

Hoe kunnen we onze patiënten in de regio Nieuwe Waterweg Noord ook in de toekomst acute huisartsenzorg in de nacht

Joost Siegelaar gaat vanaf 1 mei 2024 zijn kwaliteiten als bestuurder elders inzetten. Hij wordt medisch bestuurder bij Huisartsenzorg Oude