Spring naar content

IZA: Meer tijd voor onderhandeling, nog niet Voor De Patiënt

Meer Tijd Voor De Patiënt, ANW en concrete afspraken, dat is wat de huisartsenzorg nu dringend nodig heeft. Deze doelen zijn nog niet bereikt na de laatste geplande onderhandeldag. De IZA-planning verschuift een paar dagen. In die extra tijd praten alle partijen door en schrijft VWS door aan een volgende versie van het IZA. Wij blijven bij de inzet waarvoor u en duizenden collega-huisartsen naar het Malieveld kwamen. Wel passen we de data van de ledenpeiling en de extra Landelijke Ledenvergadering aan.

Na veel 1-op-1 overleggen en 12 uur onderhandelen met alle IZA-partijen, zijn we er nog niet uit. Belangrijke punten zijn voor ons nog onvoldoende ingevuld en onvoldoende concreet. Daar praten we de komende dagen over door. Hierdoor verschuift de planning beperkt. Ondertussen schrijft VWS aan een volgende versie, IZA 0.95.

Aangepaste planning tekenadvies en Ledenvergadering

De aanpassingen in de planning betekenen wel dat we de peiling onder huisartsen door moeten schuiven naar begin september. Pas als we een definitieve versie hebben kunnen we u om uw mening vragen.

  1. We verwachten u nu in de loop van vrijdag 2 september, of anders uiterlijk zaterdag 3 september een mail te sturen. Daarin zit de uitnodiging voor het geven van een tekenadvies en de analyse van het IZA.
  2. U heeft dan tot donderdag 8 september 17:00 uur de tijd om te reageren.
  3. Vervolgens hebben de ambassadeurs tijd om uw tekenadvies te bespreken.
  4. De extra Landelijke Ledenvergadering wordt verzet naar maandag 12 september. De afgevaardigde LHV-ambassadeurs nemen uw advies mee bij het maken van de beslissing.

De inzet blijft onveranderd

Wij blijven ons inzetten om onze doelen voor de huisartsenzorg te bereiken. Vanaf het eerste moment zijn we als huisartsen heel duidelijk geweest over wat er nodig is. Dat leest u ook in onze notitie Met de vuist op tafel.

Nieuws

Geen items gevonden