Spring naar content

LHV-directeur Paul van Rooij kondigt vertrek aan

Per 1 februari 2023 neemt directeur Paul van Rooij afscheid van de LHV, zo maakt hij bekend: “Na ruim 6 jaar is het voor mij tijd om mijn ervaring elders in te zetten.”

Paul van Rooij

Najaar 2016 begon Paul van Rooij als directeur bij de LHV. Aard Verdaasdonk, vicevoorzitter van de LHV: “Onder Pauls leiding werden in zowel het LHV-bureau als de vereniging belangrijke stappen gezet, naar een ledengericht en professioneel bureau en een moderne en democratische vereniging voor alle huisartsen. We zullen Paul behalve vanwege zijn kennis en ervaring ook missen vanwege de verbindende persoon die hij is.”

De afgelopen 2,5 jaar waren voor de LHV en daarmee ook voor Paul van Rooij een intensieve periode, die grotendeels in het teken stond van de modernisering van de vereniging (MOVE), de huisartsenzorg in tijden van COVID en het Integraal Zorgakkoord (IZA). “De huisartsenzorg staat onder druk en ik vond het heel goed dat zoveel huisartsen zich deze zomer met 1 stem in de actieweek en op het Malieveld lieten horen. De vereniging gaat een nieuwe fase in, de COVID-hectiek is enigszins geluwd en de besluitvorming over het IZA nadert een eindpunt. Voor mij een moment om de stap te zetten die ik graag wil maken: mijn horizon weer verbreden.”

Per 1 februari legt Paul van Rooij zijn functie neer. Binnenkort zet de LHV de procedure in gang om een nieuwe directeur te vinden en te benoemen.

Nieuws

Via de WaarneemApp kun je vanaf nu direct waarneemcontracten opstellen. Jouw waarneemcontract maken gaat daardoor een stuk sneller. Nadat je

De nieuwste editie van De Dokter valt vanaf volgende week bij LHV-leden op de mat. Adrienne van Loon, huisarts in

Besteed in de geneeskundeopleiding meer aandacht aan het werken in de eerste lijn en de sociale geneeskunde, maak het vak