Spring naar content

Week tegen kindermishandeling: online bijeenkomst voor huisartsen

‘Praat met elkaar’, dat is dit jaar het thema van de Week tegen kindermishandeling vanaf maandag 14 november t/m 20 november. Door het delen van ervaringsverhalen, kennis en het organiseren van activiteiten tijdens de week krijgt u handvatten waarmee u de aanpak van kindermishandeling kunt versterken. We wijzen u in dat kader graag op een online bijeenkomst voor huisartsen op woensdag 16 november. In dit bericht kunt u zich hiervoor aanmelden.

Huisarts Ruud Weijnen uit Weert zet zich actief in tegen kindermishandeling, landelijk als huisarts-ambassadeur bij de LHV en provinciaal als ambassadeur bij de Beweging Limburg tegen Kindermishandeling. Samen met kinderarts MUMC+ Birgit Levelink organiseert hij een online conferentie voor (aanstaande) professionals die met jonge kinderen en gezinnen werken. 

Programma en aanmelding

De bijeenkomst is op woensdag 16 november van 15.00-17.00 uur.

De conferentie is eventueel op een later tijdstip terug te kijken.

 • 15.00: Start bijeenkomst
 • 15.10: Geldproblemen in Nederland 
  Toelichting op de actuele situatie door Arjan Vliegenthart, Directeur Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud)
 • 15.20: Waar geldnood is, is stress. En stress zorgt ervoor dat je niet meer goed voor elkaar kan zorgen
  Door Michelle van Tongerloo, huisarts en straatarts in Rotterdam. Zij koppelt grote maatschappelijke vraagstukken als armoede aan de rauwe realiteit van haar spreekkamer.
 • 15.50: Het verhaal van Jozé, ervaringsdeskundige en ambassadrice bij All Together for Dignity Vierde Wereld.
 • 16.00: Barrières in de Zorg         
  Presentatie van Anne Custers, kinderarts sociale pediatrie in het MUMC+ over barrières die professionals (mogelijk) zelf ervaren bij het signaleren en bespreekbaar maken van een kwetsbare situatie in een gezin. 
 • 16.35: Uitleg over Centrum Seksueel Geweld
  Door Marga Smit, Waarnemend Regiocoördinator Centrum Seksueel Geweld Limburg
 • 16.45: Afsluiting

Meer informatie

Nieuws

Kinderen en ouders zijn in deze crisisperiode veel meer thuis dan voorheen. Dat kan zorgen voor spanningen, wat weer van