Spring naar content

Vacature communicatieadviseur (32-36 uur per week)

Ben jij een ervaren, proactieve en breed geïnteresseerde communicatieprofessional met affiniteit met de gezondheidszorg? Kom dan de LHV versterken als senior communicatieadviseur.

De Landelijke Huisartsen Vereniging is dé huisartsenvereniging van Nederland. De LHV verbindt zo’n 14.000 huisartsen met elkaar en behartigen hun belangen. Zij ondersteunen de leden bij de dagelijkse praktijkuitoefening en zorgen dat huisartsen optimaal hun vak kunnen uitoefenen en hun patiënten de best mogelijke zorg kunnen bieden.

Alle ontwikkelingen in en om de (huisartsen)zorg vragen van de LHV proactieve communicatie, snelle reacties en heldere standpunten. Het betrekken van de leden en draagvlak creëren onder huisartsen staat centraal. Samen met de collega’s van het team Communicatie & Public Affairs lever je hier een belangrijke bijdrage aan.

De LHV heeft een bureauorganisatie met ruim 100 medewerkers die werken op het landelijk bureau en zeven regiobureaus en ook deels vanuit huis. Voor het landelijk bureau in Utrecht zoeken wij een communicatieadviseur, die deel gaat uitmaken van het goed gepositioneerde communicatieteam van 12 collega’s. Waarbij de verschillende thema’s verdeeld zijn onder 4 communicatieadviseurs.

Tekst gaat verder onder de foto

Inhoud van de functie

Het doel van de functie binnen de vereniging is het enerzijds het nieuws, beleid en wetgeving vertalen naar de dagelijkse praktijk van de leden. Thema’s waar de communicatieadviseurs mee te maken hebben zijn onder andere; ouderenzorg, ontwikkelingen in de GGZ, huisartsentekorten, ICT, ontwikkelingen Oekraïense vluchtelingen en gegevensuitwisseling in de zorg. Voor jou is het vanzelfsprekend om verbinding te leggen met thema’s die die breed spelen en actueel zijn in de maatschappij, de politiek en in de media.

Het team Communicatie & Public Affairs ondersteunt het landelijk bestuur, de directie en de andere afdelingen van de LHV in hun communicatie met leden, politiek, media, perscontacten en andere stakeholders. Met effectieve in- en externe communicatie leveren de medewerkers een bijdrage aan de positionering en profilering van zowel de huisartsenzorg als de beroepsorganisatie LHV.

Je taken en verantwoordelijkheden:

 • Adviseren en ontwikkelen van communicatiebeleid over (strategische) vraagstukken
 • Verantwoordelijk voor woordvoering, inzetten van mediacontacten
 • Opstellen en uitvoeren van communicatieplannen en middelen rondom diverse thema’s
 • Sparringpartner van collega’s, bestuur om te zorgen dat het delen van informatie leidt tot activering van, en verbinding met, de leden.
 • Schrijven van nieuwsberichten, persberichten en teksten voor website en social media
 • In samenwerking met bureaus realiseren van Webinars, podcasts en bijeenkomsten
 • Je signaleert kansen op het gebied van communicatie
 • Je bouwt verder aan de relaties met alle betrokken stakeholders, intern en extern.

Profiel

Als senior communicatieadviseur heb je een duidelijke visie op strategische communicatie. Je werkt in een maatschappelijk relevante werkomgeving en in complexe samenwerkingsverbanden. De kandidaat die wij zoeken past in dit profiel:

 • HBO/WO-opleiding, richting Communicatie
 • Aantoonbare ervaring met strategisch communicatie advies en (online) communicatiemiddelen
 • Minimaal 8-10 jaar werkervaring in een soortgelijke rol
 • Ervaring met proactieve pers-/mediabenadering en woordvoering
 • Strategisch, tactisch en operationeel ben je sterk
 • Je signaleert relevante ontwikkelingen binnen en buiten de sector
 • Gevraagd en ongevraagd lever je een vakinhoudelijke bijdrage
 • Je bent contactueel vaardig en gericht op samenwerking.
 • Goede schrijfvaardigheid, redactionele ervaring, scherpe pen en weet waar nodig humor in te zetten
 • Competenties: overtuigingskracht, resultaatgerichtheid, analytisch, redactioneel sterk.
 • Ervaring met een vereniging of een andere politiek- bestuurlijke omgeving is een pré

Wij bieden

Wij bieden een veelzijdige baan (32-36 uur per week) in een dynamische organisatie met enthousiaste collega’s en in een hecht team. Daar hoort een aantrekkelijk salaris bij, vrijheid en flexibiliteit om je werktijden en werkplek te kiezen en veel aandacht voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Afhankelijk van ervaring ligt het bruto maandsalaris tussen de € 5.653 en 7.638 (op basis van 40-urige werkweek).

In de cultuur van de LHV komen de tactische, bestuurlijke/politieke verhoudingen met de buitenwereld samen met de informele, collegiale verhoudingen binnen vereniging en bureau. Binnen de LHV werken ze met zelforganiserende teams. Er is veel ruimte voor initiatieven en de ontwikkeling van medewerkers.

Interesse?

Spreekt deze functie je aan en herken je jezelf in het profiel? Dan vragen wij je zo snel mogelijk te reageren. Je kunt jouw CV met motivatie sturen aan luise.jeunink@idealisk.nl. Wij zien je sollicitatie graag tegemoet. Voor vragen over de functie of over de procedure kun je contact opnemen met Luise Jeunink van Idealisk, 06-46114006.