Boekje 70 jaar LHV

 
Boekje 70 jaar LHV
Onze vereniging bestaat 70 jaar. Een prachtige mijlpaal waar we graag bij stilstaan, want met de waan van alledag gaat de tijd al snel genoeg. In het boekje 'Mijmeringen van een 70-jarige' blikken we terug op zeven decennia LHV.

Download het boekje

70 jaar LHV is een goede aanleiding om eens terug te blikken op een rijk verenigingsbestaan. En daarmee vanzelfsprekend op de ontwikkeling van het huisartsenvak. Die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De vereniging gaat immers over huisartsen en bestaat bij de gratie van de inzet van huisartsen.

Het rijke archief vol rapporten, ledenraadverslagen, correspondentie en ander beeldmateriaal vertelt het verhaal van onze beroepsvereniging. Het laat zien hoe de vereniging in 1946 ontstond en welke bewogen periodes en hoogtepunten we met elkaar doormaakten. Zeventig jaar belangenbehartiging en visievorming voor en door huisartsen.

Bladerend door deze bundeling van de verenigingsgeschiedenis constateert u wellicht dat er veel is veranderd. Met de huisarts ging ook de vereniging met haar tijd mee. Gelukkig blijven sommige dingen ook hetzelfde: de motivatie om ons tot het uiterste in te spannen om het vak zo goed mogelijk uit te oefenen. Zowel bij de huisarts als bij de vereniging.

Interviews

LHV-ledenblad De Dokter interviewde 4 oud-bestuursleden over hun memorabele moment. Lees het artikel online.