Voor een gezonde huisartsenzorg
 

Huisartsbeurs

 
 
Huisartsbeurs
De LHV Huisartsbeurs is het grootste huisartsenevenement van Nederland. Speciaal voor u als huisarts en uw personeel. Eens per 2 jaar wordt de Jaarbeurs in Utrecht omgetoverd tot ontmoetingsplek voor huisartsen en hun team met debatten, lezingen en veel geaccrediteerde workshops.

De eerstvolgende LHV Huisartsbeurs is op zaterdag 7 april 2018. Het centrale thema van deze editie is “Gezonde ambitie”. Ambitie is gezond. Het is een drijfveer om uzelf, uw vak, uw praktijk, uw patiëntenzorg te vernieuwen en verbeteren. Maar het is ook de kunst om daarin uw grenzen te bewaken en zo uw ambitie gezond te houden. In lezingen en workshops en op de beursvloer geven we invulling aan dit thema. 

Inhoudelijk programma en beursvloer

Tijdens de Huisartsbeurs 2018 organiseert de LHV zo’n 120 workshops en lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Een compleet overzicht van het inhoudelijk programma staat op www.huisartsbeurs.nl.

Op de beursvloer tonen de participanten van de Huisartsbeurs en vele exposanten hun aanbod voor de huisartsenzorg. U kunt hier terecht met al uw vragen over wat zij u te bieden hebben.

Daarnaast richt de LHV een aantal themapleinen in op de beursvloer:

  • Op het centrale LHV-plein maken we adviespunten, waar u terecht kunt voor informatie en met uw vragen over declareren, praktijkwebsite, personeelsbeleid, wetgeving en nog veel meer onderwerpen waar u als huisarts en huisarts-personeel mee te maken krijgt.
  • Het Startersplein staat in het teken van ‘Outdoor medicine’ én biedt informatie voor starten als huisarts en als praktijkhouder.
  • Op het Bouwadviesplein kunt u met behulp van virtual reality ervaren wat de impact is van enkele aanpassingen in uw praktijkinrichting. In het adviesatelier is ruimte voor persoonlijk advies door de adviseurs van de bouwadviesgroep van de LHV.
  • Op het Innovatieplein tonen we interessante ontwikkelingen in de huisartsenzorg, zowel zorginhoudelijk als op technologisch vlak.

Het bezoeken van de beurs en deelname aan het inhoudelijk programma zijn gratis, maar vooraf inschrijven is wel noodzakelijk. Aanmelden kan via www.huisartsbeurs.nl.

Doel van de Huisartsbeurs

De LHV organiseert de Huisartsbeurs om huisartsen en hun ondersteunend personeel de gelegenheid te geven om zich bij te scholen op een groot aantal onderwerpen en om met de een breed palet aan ontwikkelingen in de huisartsenzorg in aanraking te komen.

Om deelname zo laagdrempelig mogelijk te houden, is een bezoek aan de beurs (inclusief het volgen van lezingen, workshops en vaardigheidstrainingen) gratis. Dat is mogelijk dankzij de (financiële) bijdrage van een aantal organisaties, die de participanten van de Huisartsbeurs vormen.

Bekijk ook eens het verslag van de vorige editie van de Huisartsbeurs