Juridisch Consult Praktijkstart

 
Juridisch Consult Praktijkstart
Van plan een eigen praktijk te starten? Dan komt er veel op u af, zeker ook op juridisch gebied. LHV-leden kunnen, op elk moment in het traject, een gratis juridisch adviesgesprek aanvragen bij een van de LHV-juristen. Telefonisch of desgewenst via Skype.

Een praktijk starten of toetreden tot een maatschap?

U kunt op verschillende momenten behoefte hebben aan een juridische gesprekspartner. Misschien bent u zich nog enkel aan het oriënteren op een praktijkovername of toetreding tot een maatschap en wilt u weten wat nu belangrijk is om over na te denken. Wellicht bent u al een stap verder en wilt u meer informatie over de in’s en out’s van een te sluiten overeenkomst van praktijkovername. Of treedt u toe tot de maatschap en heeft de maatschap u verzocht om een gewijzigde maatschapsovereenkomst op te stellen. Ook kan het zijn dat u zit met hele specifieke juridische vragen. Op al die momenten kunt u behoefte hebben om eens met een jurist van gedachten te wisselen.

LHV-leden kunnen een gratis juridisch adviesgesprek inplannen met een van de LHV-juristen. Dit kan telefonisch of via Skype* en duurt circa een half uur. 

Plan een JuridIsch Consult Praktijkstart in

 

* Technische informatie Skype gesprek

Om het gesprek persoonlijker te maken en te verrijken met visuele ondersteuning is het mogelijk het gesprek via Skype te voeren. Wanneer u bijvoorbeeld vragen heeft over de inhoud van overeenkomsten, kan het heel handig zijn om samen met de jurist via Skype hetzelfde document onder ogen te hebben. Een aanvullend voordeel is dat bij een Skypegesprek eenvoudig meerdere deelnemers vanaf verschillende locaties deel kunnen nemen.

Vereisten Skype

Het enige wat u nodig hebt is een laptop of pc met camera en een internetverbinding. U ontvangt van ons een bevestigingsmail met een linkje naar de voor het gesprek te installeren Skype Meetings App of Business Web App. Dit wijst zich vanzelf, is zeer eenvoudig en kost u ongeveer een minuut. U ontvangt een korte instructie bij de afspraakbevestiging, U hoeft zelf geen skype businessaccount te hebben of aan te maken. Als u die wel heeft kunt u ook gebruikmaken van de app voor tablet of mobiele telefoon. 

Hoe werkt het Skype gesprek?

Geef op het aanvraagformulier aan dat u een Skype gesprek wenst, wie er gaan deelnemen en wanneer u zou willen afspreken. In het formulier stellen we ook wat vragen die helpen om het gesprek voor te bereiden. De afspraak komt vervolgens in overleg met u tot stand.  

Op de dag van de afspraak

Via een link in de afspraakbevestiging komt u enkele minuten voor uw afspraak in een virtuele vergaderomgeving samen met de LHV Jurist. Waarna het gesprek kan beginnen. Lukt het om wat voor reden niet dan kan er altijd een telefonisch overleg plaatsvinden. Het gesprek duurt ongeveer 30 minuten