Kies uw huisarts

 
Op de website www.kiesuwhuisarts.nl kunnen patiënten opzoeken welke huisartsen er bij hen in de buurt zijn. Ook de gegevens van uw huisartsenpraktijk worden op deze site vermeld. Hieronder leest u waarom Kies uw huisarts een betrouwbare website is en hoe u als huisarts de informatie over uw praktijk kunt bijwerken.

De gegevens op Kiesuwhuisarts.nl zijn afkomstig van de officiële huisartsenregistratie van het NIVEL. Hiermee kunnen patiënten een huisartsenpraktijk vinden op basis van objectieve en betrouwbare gegevens. De huisartsenregistratie wordt jaarlijks gecontroleerd door huisartsen zelf. Huisartsen betalen niet voor vermelding op Kiesuwhuisarts.nl.

Naar www.kiesuwhuisarts.nl

1. Van wie is het: De LHV en het NIVEL hebben samen het initiatief genomen om de zogeheten etalagegegevens van huisartsenpraktijken weer toegankelijk te maken voor het publiek. Tot begin 2014 waren deze beschikbaar via Kiesbeter.nl, een website van de Rijksoverheid. Met de komst van www.kiesuwhuisarts.nl zijn deze objectieve, niet-commerciële gegevens uit de NIVEL-huisartsenregistratie weer beschikbaar voor het publiek.

2. Hoe werkt het: Consumenten kunnen op Kiesuwhuisarts.nl een huisartsenpraktijk zoeken op plaats of postcode. De dichtstbijzijnde huisartsenpraktijken worden op een kaart getoond. Vervolgens kan de websitebezoeker meer informatie per huisartsenpraktijk bekijken en de praktijkwebsite bezoeken. Kiesuwhuisarts.nl werkt ook op een smartphone of tablet en het is mogelijk om vanuit de huidige locatie te zoeken.

3. Wat staat er op de site: Standaard worden alleen de algemene (openbare) gegevens van de huisartsenpraktijk gepubliceerd. Het gaat dan om de praktijknaam, contactgegevens, praktijkwebsite en welke huisartsen er in de praktijk werkzaam zijn. Andere gegevens worden alléén met uw expliciete goedkeuring vermeld. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan gegevens over het zorgaanbod van de praktijk.

4. Waar komen de gegevens vandaan: Het NIVEL houdt sinds vele jaren de registratie van huisartsen en huisartsenpraktijken bij. Deze registratie vormt een unieke en vaste databron voor overheidsinstellingen, beleidsmakers, beroepsverenigingen en wetenschappelijke onderzoeken.

5. Hoe kunt u de gegevens aanpassen: Mocht er iets wijzigen in de huisartsenpraktijk, dan kunt u dit op elk moment via de online-huisartsenregistratie aanpassen, of via het contactformulier op Kiesuwhuisarts.nl doorgeven aan het NIVEL.

Website www.kiesuwhuisarts.nl