Mediation

 
Mediation is een vorm van bemiddeling van conflicten waarbij een onafhankelijke en neutrale mediator de communicatie en onderhandelingen tussen deelnemers begeleidt. Het doel van mediation is om vanuit de kern van het probleem tot een gezamenlijk gedragen en voor ieder van hen optimale oplossing te komen.

Wanneer kiest u voor mediation?

Als huisarts kunt u mediation in verschillende situaties inzetten. Bijvoorbeeld als alternatief voor de juridische weg, om onnodige escalatie te voorkomen.

In de praktijk blijkt dat er met name gebruik wordt gemaakt van mediation bij samenwerkingsproblematiek tussen huisartsen en bij arbeidskwesties met medewerkers binnen de huisartsenpraktijk.

Met mediation kan een oplossing worden bereikt die het mogelijk maakt dat de deelnemers weer goed met elkaar verder kunnen. Mediation is echter ook geschikt voor situaties waarin er sprake is van een dissociatie of een beëindiging van een arbeidsrelatie. In die gevallen is het voor betrokkenen minstens zo belangrijk zijn om in goed overleg tot de juiste afspraken te komen. Alleen al omdat men elkaar in de toekomst vaak weer tegenkomt.

  • Hoe werkt een mediation
  • Wat zijn de belangrijkste kenmerken van mediation?
  • Hoe verloopt een mediationtraject?
  • Wat zijn de voordelen van mediation?
  • Waarom werkt de LHV met MfN-registermediators?

U leest het allemaal in de folder over mediation.

Download de folder

Heeft u vragen over mediation of bent u op zoek naar advies? Dan kunt u als LHV-lid contact met ons opnemen via jz@lhv.nl of 085 04 80 076.

 

BijlageGrootte
PDF-pictogram Folder: mediation231.81 KB