De huisarts: vertrouwd en gewaardeerd

 
In 2015 onderzocht de LHV hoe Nederlanders aankijken tegen de huisarts. De tevredenheid met en het vertrouwen in de huisarts is onverminderd groot. Dat blijkt ook uit het rapportcijfer dat Nederlanders hun huisarts geven: een 7,9. Bekijk alle uitkomsten in de factsheet.

Onderdeel van de wachtkamerposter over waardering van de huisartsDe huisarts wordt traditiegetrouw hoog gewaardeerd. Maar wat is precies de reden van die hoge tevredenheid? En hoe houden we deze ook in de toekomst vast, gezien alle ontwikkelingen in en rond het huisartsenvak? Om hier antwoord op te krijgen, vroeg de LHV onderzoeksbureau Newcom om onderzoek te doen naar hoe Nederlanders aankijken tegen de huisarts. Ruim 1100 respondenten namen deel aan het online onderzoek in 2015.

Bekijk alle uitkomsten in de factsheet

Bent u benieuwd wat er uit het onderzoek naar voren kwam? In de factsheet zetten wij de belangrijkste uitkomsten voor u op een rij.

Vertrouwen in de huisarts

Het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het NIVEL verzamelt onder de algemene bevolking in Nederland informatie over de meningen over de gezondheidszorg en de ervaringen hiermee. Zo wordt ook iedere 2 jaar gekeken naar het vertrouwen in de gezondheidszorg. Daarin zien we dat ook het vertrouwen in de huisarts groot is (2016: 86%).