Samenwerken in uw regio

 
Ook in uw regio hebben huisartsen zich georganiseerd. Met welke samenwerking kunt u uw voordeel doen? Waar kunt u op rekenen? En hoe kunt u uw mening laten horen? Op deze pagina vindt u informatie over samenwerken in uw regio.

Als huisarts wilt u weten hoe en op welke schaal huisartsen in uw regio of wijk georganiseerd zijn. Bent u al aangesloten bij een organisatieverband? Ook dan zijn er misschien nog andere mogelijkheden om samen te werken waar u van kunt profiteren. Bijvoorbeeld als u zich vestigt als praktijkhouder in een regio of dit overweegt. Of als u houvast zoekt in de organisatie van zorg voor kwetsbare groepen zoals ouderen of mensen in een achterstandswijk. En ook wanneer u het regionale zorgbeleid mede wilt beïnvloeden of uw stem wilt laten horen over landelijke ontwikkelingen.

Handreiking Samenwerking in de wijk

Wilt u intensiever gaan samenwerken in uw wijk? Maak dan gebruik van de praktische handreiking Samenwerking in de wijk.

Ga naar de handreiking

Samenwerken werkt

In veel regio’s kunt u via de regionale huisartsenorganisaties ondersteuning krijgen op het gebied van ICT, arbeidsmarkt, bedrijfsvoering en kwaliteitsbeleid  Daarnaast kunt u uw voordeel doen met regioplannen en samenwerkingsafspraken. Bijvoorbeeld met gemeenten, andere regionale zorgaanbieders en zorgverzekeraars.

Meer informatie over regionale samenwerking vindt u op de website Hechte Huisartsenzorg. U leest hier ook meer over de bouwstenen en randvoorwaarden voor samenwerking.

Wilt u weten hoe huisartsen in uw regio samenwerken en hoe dit in andere regio’s gebeurt? Bekijk dan deze interactieve regiokaart.

Nascholing: Vergroot uw competenties

Uw competenties in samenwerken en regisseren van samenwerking in uw regio vergroten? Volg dan de training PROFclass Module 2: samenwerken in de wijk van de LHV Academie. Ga naar training

Meer informatie

Nieuws