Voor een gezonde huisartsenzorg
 

Genomineerden LHV Bouwprijs 2018

 
 
De jury van de Bouwprijs 2018 heeft uit alle inzendingen 3 genomineerden gekozen. Vervolgens heeft de jury de praktijken van de genomineerden bezocht en een winnaar aangewezen. Het publiek kon online zijn stem uitbrengen en heeft de winnaar van de publieksprijs bepaald. De prijzen zijn 9 mei 2018 uitgereikt.

Bekijk het nieuwsbericht over de winnaars

Winnaar juryprijs én publieksprijs LHV Bouwprijs 2018

Huisartsenpraktijk Bruëlis uit Kapelle

Huisartsenpraktijk Bruëlis in Kapelle, winnaar van de LHV Bouwprijs 2018

Overige 2 genomineerden

Medisch Centrum Bodegraven
Bodegraven
Huisartsenpraktijk Zwaansvliet
Amsterdam
Medisch Centrum Bodegraven, een van de genomineerden van de LHV Bouwprijs 2018 Huisartsenpraktijk Zwaansvliet in Amsterdam, een van de genomineerden van de LHV Bouwprijs 2018

Shortlist van 10 praktijken

Uit de 43 inzendingen inzendingen heeft de jury een shortlist van 10 inzendingen gemaakt. De volgende praktijken stonden op de shortlist.

 • Huisartsenpraktijk Bruëlis, Kapelle Winnaar juryprijs en publieksprijs
 • Gezondheidscentrum Nistelrode, Nistelrode
 • Jouster Huisartsen, Joure
 • HAP Poort van Borne, Borne
 • Medisch Centrum Bodegraven, Bodegraven Genomineerd
 • Huisartsenpraktijk Zwaansvliet, Amsterdam Genomineerd
 • Huisartsenpraktijk Eelderwolde  GZC Ter Borch
 • Huisartsenpraktijk Traverse, Cuijk
 • Huisartsen Medisch Centrum De Es, Oldenzaal
 • Huisartsenpraktijk J. de Waard, Kollum

Meer over de LHV Bouwprijs 2018

Met de LHV Bouwprijs willen we huisartsenpraktijken in het zonnetje zetten die hebben geïnvesteerd in een goede, veilige en prettige werkomgeving voor henzelf, hun personeel en hun patiënten. Of het nu gaat om een verandering van de praktijkinrichting, een verbouwing of zelfs een compleet nieuwbouw van de praktijk.

De Bouwprijs

De LHV Bouwprijs is een tweejaarlijkse prijs. Er worden een juryprijs en een publieksprijs uitgereikt. Alle huisartsenpraktijken die in 2016 en 2017 zijn gebouwd of verbouwd, konden in aanmerking komen voor de LHV Bouwprijs 2018. Huisartsen of hun medewerkers konden hun eigen praktijken voordragen voor nominatie.

De winnaar van de LHV Bouwprijs 2018 is: huisartspraktijk Bruëlis in Kapelle.

De criteria

In aanmerking voor de LHV Bouwprijs kwamen huisartsenpraktijken (ook die binnen een gezondheidscentrum zijn gelegen):

 1. die werden opgeleverd in de periode van 1 januari 2016 tot en met 31 december 2017;
 2. en die liggen binnen de grenzen van Nederland.

Waaruit bestaat een inzending?

Om een goede indruk te kunnen krijgen van uw praktijk hebben we informatie nodig. Daarom vroegen we huisartsen bij de inzending de volgende informatie mee te sturen:

 • een plattegrond en/of bouwtekening van de praktijk;
 • een paar duidelijke foto’s die een goede, eerste indruk geven;
 • basisgegevens over de praktijk: aantal patiënten, aantal huisartsen en medewerkers (in fte);
 • een begeleidende tekst (max. 500 woorden), waarin staat waarom de nieuwe praktijkruimte tot tevredenheid stemt. Denk aan zaken als veiligheid, comfort voor medewerkers en patiënten, aan hoe de ruimte bijdraagt aan en aansluit op de manier waarop het team graag werkt en andere zaken waardoor het  prettig werken is in deze praktijk.

Vragen? Heeft u vragen over de Bouwprijs? Of wilt u meer weten over het bouwen of verbouwen van uw praktijk? Neem dan gerust contact met ons op.

Juryprijs & publieksprijs

Uit alle inzendingen worden 3 genomineerden gekozen. Zij maken kans op 2 awards: een juryprijs en een publieksprijs. Op deze pagina leest u wat de prijzen inhouden.

Juryprijs

De juryprijs wordt toegekend op basis van het oordeel van de vakjury. De jury kijkt naar de functionele inrichting van de praktijk, hoe deze aansluit bij de praktijkvoering en praktijkgrootte, de mate waarin de praktijk toekomstbestendig is gemaakt en hoe er rekening is gehouden met het belang van privacy en hygiëne. De jury bracht in maart 2018 een bezoek aan de genomineerde praktijken.

De vakjury voor de LHV Bouwprijs 2018 bestond uit 3 leden: Sacha Donia-Buck, architect-adviseur van de bouwadviesgroep-LHV, Jos Eras, architect-adviseur van de bouwadviesgroep-LHV en Carin Littooij, bestuurslid LHV en huisarts/ervaringsdeskundige.

Publieksprijs

De publieksprijs wordt bepaald door stemmen via de website. Collega-huisartsen en andere geïnteresseerden kunnen hun favoriet kiezen uit de genomineerde projecten.