Handboek ‘Bouw Gezondheidscentra’ (2015)

 
Het Handboek Bouw Gezondheidscentra is het standaardwerk voor de (ver)bouw en inrichting van multidisciplinaire centra. Ruim 200 pagina’s over alles wat komt kijken bij het ontwerpen, realiseren en in gebruik nemen van een gezondheidscentrum. Met tips, checklists en voorbeeldprojecten voor onder andere huisartsen, apothekers, tandartsen en paramedici.

Bij het ontwerpen, realiseren en in gebruik nemen van een gezondheidscentrum komt veel kijken. Dit handboek helpt u stap voor stap bij het leggen van een sterk fundament. Zodat uw centrum een plek wordt waar het aangenaam (samen)werken is en waar patiënten zich prettig voelen. Zonder dat u teveel huisvestingslasten betaalt.

Sneak preview: blader door een aantal pagina’s van het boek

Tips en checklists Handboek Bouw Gezondheidscentra

Tijdens het hele ontwerp- en bouwproces moet u veel keuzes maken. Keuzes op bouwkundig, financieel, organisatorisch en juridisch vlak. Dit handboek bevat handvatten, tips en checklists, zodat u de keuzes maakt die bij uw manier van werken en uw organisatie passen. Voorbeeldprojecten Benieuwd hoe collega’s hun bouwproject hebben aangepakt? In dit handboek nemen we een kijkje in de keuken bij acht bestaande gezondheidscentra en bespreken we ze uitgebreid. Zo hoeft u niet zelf opnieuw het wiel uit te vinden.

Het Handboek Bouw Gezondheidscentra bevat naast uitgebreide informatie over de huisvesting voor huisartsen ook informatie voor apothekers, fysiotherapeuten, consultatiebureaus, tandartsen, maatschappelijk werk en paramedici. Hierdoor is het voor veel betrokkenen een onmisbaar naslagwerk voor de functionele en technische vereisten van een gezondheidscentrum.

Bestellen

Leden van de LHV krijgen 50 procent korting op de aanschafprijs:

  • € 75,- voor leden van de LHV
  • € 150,- voor niet-leden

Bestel het handboek