HIS-onderzoek

 
Weten wat de mogelijkheden per HIS zijn en direct HIS'en met elkaar vergelijken? Dat kan met ons HIS-onderzoek. Op deze pagina leest u meer over het onderzoek.

Direct naar RESULTATEN HIS-ONDERZOEK

Onderzoeksresultaten

De resultaten van het onderzoek uit 2018 zijn te bekijken in een interactieve tabel, waarbij u zelf één of meerdere HIS’en en de categorieën selecteert waarvan u de resultaten wilt zien. Dit onderzoek is een ledenservice van de LHV. Daarom zijn de uitkomsten van dit onderzoek alleen voor LHV-leden beschikbaar en moet u ingelogd zijn om ze te kunnen bekijken. Bekijk ook de conclusies op hoofdlijnen.

Over dit onderzoek

Wilt u meer weten over de opzet en de uitvoer van het onderzoek? Lees hier dan onze uitleg.

Waarom dit onderzoek

Elke dag werken huisartsen met een HIS. Het is de basis voor alle ICT in de praktijk. Daarom is het van groot belang dat het HIS goed werkt, dat het aansluit bij de eisen en wensen van de dagelijkse praktijk, dat het gemakkelijk in gebruik is en natuurlijk dat het voldoet aan alle wet- en regelgeving voor beveiliging en privacy.

Maar hoe weet je wat elk HIS kan en hoe het werkt? Dat is voor individuele huisartsen niet gemakkelijk te beoordelen, want ze hebben onvoldoende zicht (en invloed) op de functionaliteiten en (technische) kwaliteit van de HIS’en.

Daarom voert de LHV periodiek onderzoek uit naar alle HIS’en die op de markt verkrijgbaar zijn. Hiermee toetsen we of de HIS’en voldoen aan wat belangrijk is voor de dagelijkse praktijkvoering van onze leden. U krijgt dus meer en betrouwbaar inzicht in wat uw systeem en andere HIS’en kunnen. Ook willen we hiermee huisartsen helpen die overwegen een ander HIS aan te schaffen. In 2017-2018 heeft de LHV het grootschalige onderzoek uit 2015-2016 geactualiseerd.