Hoe kan de werkgever voorzien in de benodigde dekking voor klacht-, straf- en tuchtrecht?

 
  1. De meeste praktijken kiezen ervoor om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten via een tussenpersoon. De meest bekende zijn VvAA, AON en Sibbing & Wateler. Deze tussenpersonen adviseren praktijken op gebied van praktijkverzekeringen. De huisarts die werkgever is, verzekert zijn medewerkers mee op zijn rechtsbijstandverzekering Beroep. Op deze wijze heeft de hidha via de beroepsrechtsbijstandverzekering van de huisarts de juiste verzekeringsdekking. Deze oplossing is passend voor praktijkhouders van praktijken.
  2. Is de werkgever een instelling? Dan zijn de medewerkers normaliter meeverzekerd via de polis van de instelling of de instelling sluit een collectieve verzekering voor de medewerkers. Ook kan het zijn dat gezien de grootte er gebruik gemaakt wordt van een eigen juridische afdeling of dat een externe advocaat ingehuurd wordt. Controleer dat wel, want dat verschilt per instelling.
  3. De werkgever kan het lidmaatschap van de LAD voor de hidha vergoeden. In het LAD- lidmaatschap is een dekking voor rechtsbijstand voor de genoemde rechtsgebieden inbegrepen.
Terug naar vorige pagina