Voor en door huisartsen
 

Leden over de LHV

 
 
Overweegt u lid te worden van de LHV? Meer dan 12.000 huisartsen gingen u al voor en sloten zich aan bij de beroepsvereniging. Enkele huisartsen vertellen waarom ze dat belangrijk vinden en wat ze persoonlijk aan het lidmaatschap hebben. Lees meer over hun ervaringen.

Foto van praktijkhouder Arno KrijgsmanArno Krijgsman, praktijkhouder

“Enkele jaren nadat ik praktijkhouder werd, betrok ik een nieuw pand dat verbouwd moest worden. Dat had heel wat voeten in de aarde. Want met verbouwen en alles wat hierbij komt kijken, had ik geen enkele ervaring. Gelukkig hielp de bouwadviesgroep-LHV mij een heel eind op weg. Met publicaties en checklists, maar ook met een adviesplattegrond en een programma van eisen.” 

Lees het hele verhaal van Arno Krijgsman

Geessien Hutten-Van Rooijen, praktijkhouder

Portretfoto Geessien Hutten-Van Rooijen“Ik voel mij als praktijkhouder goed vertegenwoordigd door de LHV. Als ik vond dat mijn belangen niet goed werden behartigd, dan weet ik dat er manieren zijn om mijn stem te laten horen. Want als vereniging kent de LHV een democratische structuur. Wil je echt invloed uitoefenen op beleid? Dan kun je proberen om in de Ledenraad te komen. Dat kost tijd, maar de gelegenheid is er. Lid zijn van de LHV is voor mij nog net zo vanzelfsprekend als dertig jaar geleden."

Lees het hele verhaal van Geessien Hutten - Van Rooijen

Martin Olieman Bonne, waarnemer

“Via de LHV kom ik via speciale bijeenkomsten in mijn regio regelmatig in contact met andere waarnemers. Fijn om op die manier kennis en ervaringen uit te wisselen met elkaar. Waar loop jij tegenaan? En hoe ga je daarmee om? Die bijeenkomsten zijn vaak gekoppeld aan nascholingen. Bijvoorbeeld op het gebied van praktijkovername. Handig, want ik heb ambities in die richting.”

Lees het hele verhaal van Martin Olieman Bonne

Stella Torn Broers, praktijkhouder

Portretfoto Stella Torn Broers“Als huisarts werk je vrij individueel; door ons te verenigen maken we ons samen sterk voor de huisartsenzorg. De LHV laat naar buiten toe zien wat huisartsen betekenen en waar wij voor staan. Ik ervaar de LHV als mijn steun en toeverlaat in mijn dagelijks werk. Zo heb ik als praktijkhouder veel aan alle informatie die de LHV op papier en op de website heeft staan. Verder vind ik het prettig dat ik met praktische vragen snel en eenvoudig terechtkan bij de LHV.” 

Lees het hele verhaal van Stella Torn Broers

Steven Huizinga, apotheekhoudend huisarts

Portretfoto Steven Huizinga“Ik vind het belangrijk dat er een vereniging is die de belangen van huisartsen behartigt, zeker in roerige tijden. Met de LHV achter ons kunnen we als beroepsgroep een sterk tegenwicht bieden richting andere partijen, zoals verzekeraars en de overheid. En zorgen dat we de regie behouden op essentiële dossiers, zodat we onze positie versterken en we zelf onze koers kunnen bepalen.”

Lees het hele verhaal van Steven Huizinga

Teun van der Wijst, praktijkhouder

“Ik vroeg de LHV om juridisch advies over een maatschapsovereenkomst. Ik werd niet alleen inhoudelijk goed geholpen; het scheelde mij bovendien veel kosten. Als LHV-lid hoefde ik namelijk niks te betalen. Had ik een commerciële partij ingeschakeld, dan was ik veel meer tijd en geld kwijt geweest. Nu haalde ik mijn LHV-contributie er dubbel en dwars uit. Mooi meegenomen!”

Lees het hele verhaal van Teun van der Wijst