Ella Kalsbeek, voorzitter

 

De LHV zet zich in voor u, uw vak en uw belangen. Het bestuur van de vereniging buigt zich elke dag over belangrijke dossiers voor de huisarts en beweegt zich op het snijvlak van strategie en politiek. Wie vertegenwoordigen het huisartsenvak namens de LHV op het hoogste niveau? En wat zijn hun drijfveren om dat te doen? Maak kennis met LHV-voorzitter Ella Kalsbeek.

Waarom zet u zich in voor de huisartsenzorg in Nederland?Ella Kalsbeek, voorzitter LHV

“Dat is in de eerste plaats mijn werk. En dat werk doe ik met enorm veel toewijding en plezier. De huisartsenzorg neemt in ons land een centrale positie in. Iedereen heeft immers een huisarts en kent hem of haar. De huisarts speelt bovendien een belangrijke rol bij het in de hand houden van de kosten in de zorg, zónder in te boeten aan kwaliteit. Daarbij ervaar ik huisartsen als een interessante, veelkleurige beroepsgroep met hart voor hun patiënten en hart voor hun praktijk.”

Waarom doet u dat via een bestuursfunctie bij de LHV?

“Politiek en strategie lopen als een rode draad door mijn loopbaan. Daarnaast heb ik ervaring met het leiden van een grote organisatie. Dit komt allemaal samen in mijn functie als bestuursvoorzitter bij de LHV. Ik heb geen speciale portefeuille: alle brede onderwerpen komen bij mij terecht. De gemeenschappelijke deler van deze onderwerpen is dat ze te maken hebben met de positie van de huisartsenzorg. Iets waarvoor ik mij graag hard maak. De uitdaging hierbij is om met een grote groep professionals op één lijn te komen. En die lijn op een goede manier naar buiten te brengen.”

Wat voor een type bestuurder bent u?

“Ik vind het belangrijk om een heldere visie te hebben en goed te luisteren. In de eerste plaats naar de leden van de LHV, maar ook naar onze stakeholders. Ik wil verantwoordelijkheid nemen, de ander vertrouwen tot het tegendeel blijkt en organisaties met elkaar verbinden. Met als doel: een kwalitatief hoogwaardige zorg, die ook nog betaalbaar blijft. Dus niet ieder voor zich, maar als het kan sámen. Soms ben je het echt oneens met elkaar. Toch denk ik dat elke organisatie die haar verantwoordelijkheid neemt, bereid is om de ander te vinden om tot een oplossing te komen.”

Tot slot, wat doet u graag in uw vrije tijd?

“Als het even kan, breng ik samen met mijn man tijd door met onze zes kleinkinderen. Verder ga ik graag een eind fietsen of lees ik een goed boek ter ontspanning.”

Bekijk het overzicht (pdf) met meer informatie over de opleidingsachtergrond en werkervaring van Ella Kalsbeek. Lees ook het kennismakingsartikel met de LHV-voorzitter, dat in september 2014 verscheen in verenigingsblad De Dokter.