Ondersteuning bij praktijkvoering

 
De LHV levert op verschillende manieren een bijdrage aan uw praktijkvoering. Zodat u de tijd die u heeft, kunt besteden aan uw patiënten. Een kleine greep uit ons aanbod:

Declareerwijzer

De LHV-declareerwijzer legt in begrijpelijke taal de soms ingewikkelde beleidsregels van de NZa uit. Met deze wijzer kunt u snel zien welk tarief u voor een bepaalde verrichting in rekening mag brengen.

Handreikingen

De LHV handreikingen bieden handvatten, richtlijnen en informatie over de organisatie van een bepaald aspect van de huisartsenzorg en mogelijke samenwerking met andere zorgverleners of instanties op dat terrein. Alle handreikingen zijn digitaal beschikbaar.

Personeelsbeleid

Als werkgeversorganisatie vertegenwoordigt de LHV haar leden bij de onderhandelingen over twee CAO's; de CAO Huisartsenzorg voor praktijkpersoneel en personeel op huisartsenposten en de CAO Hidha voor huisartsen in dienst van een huisarts. Een praktische handleiding voor de huisarts als werkgever kunt u vinden in het Personeelshandboek.

Apotheekhoudende huisartsen

Medewerkers van de Apotheekhoudende Afdeling van de LHV bezoeken regelmatig apotheekhoudende huisartspraktijken. Tijdens deze bezoeken adviseren zij de huisarts over aspecten van de farmaceutische zorg, ICT-toepassingen en certificering van het apotheekdeel van de praktijk.

Toolkits

De LHV heeft voor haar leden onder meer toolkits uitgegeven op het gebied van de (telefonische) bereikbaarheid van de praktijk, formulariumgericht voorschrijven en laaggeletterdheid. De Toolkits zijn praktische wegwijzers met duidelijke stappenplannen die u helpen met bepaalde onderdelen van uw bedrijfsvoering.