Spring naar content

Geldzorgen in de spreekkamer: advieslijn voor ondernemers

Veel ondernemers kampen momenteel met problematische schulden, de Kamer van Koophandel schat het aantal op ruim 260.000. De kans is reëel dat u een ondernemer in financiële nood op het spreekuur krijgt. Het KVK Adviesteam kan een luisterend oor bieden, deskundig advies geven en mogelijk hulp bij een volgende stap.

Wie langdurige geldstress ervaart, kan fysieke en mentale klachten ontwikkelen. Ook kunnen bestaande klachten of aandoeningen door zorgen over geld verergeren of in stand worden gehouden.

Ondernemers met geldzorgen kunt u kennis laten maken met het KVK Adviesteam. Adviseurs denken met de ondernemer mee over hoe hij of zij de schulden kan aanpakken. Wanneer nodig wordt de ondernemer in contact gebracht met organisaties die ze verder helpen. Meer over het KVK Adviesteam

Problemen herkennen

Om u als huisarts en uw praktijkondersteuners te helpen geldproblematiek te herkennen en patiënten met schulden te motiveren daarbij hulp te zoeken, is er het interventiepakket Patiënten met schulden.

E-learning 

In de e-learning Patiënten met schulden in de huisartsenpraktijk leert u meer over het verband tussen schulden en gezondheid, het signaleren van schulden, het bespreken van schulden met de patiënt en doorverwijzen naar hulp bij schulden. De e-learning duurt tussen de 45 en 60 minuten en is geaccrediteerd voor 1 uur voor huisartsen en praktijkondersteuners.