Spring naar content

Word lid van de LHV

Als lid van de LHV kan je rekenen op gratis persoonlijk advies en ondersteuning in alle fasen van je carrière. We helpen je bij kleine juridische vragen én bij grote stappen zoals het starten van een eigen praktijk. Ook ontvang je fikse korting op bijvoorbeeld nascholing en verzekeringen. Bijna 14.000 huisartsen en huisartsen in opleiding gingen je al voor.

Ledenvoordelen op een rij

  • Gratis advies bij juridische vragen, HR-vragen, cao-vragen en meer
  • Kortingen op geaccrediteerde nascholing, verzekeringen en bouwadvies
  • Gratis ledenmagazine De Dokter
  • Wekelijks de LHV nieuwsbrief in je mailbox
  • Gratis plaatsen van vacatures en praktijken op de LHV-praktijkmatch
  • Onbeperkt toegang tot de online community HAweb en het Ledenforum
  • Onbeperkt toegang tot alle producten en diensten

Daarnaast behartigen we jouw belangen als huisarts. We vertegenwoordigen jou in de politiek en bij partijen waar je veel mee te maken hebt. Door ons grote aantal leden, kunnen wij jouw stem luid en duidelijk laten horen. Lees hier waar we ons hard voor maken, hoe we dat doen en op welke manier jij invloed hebt.

Als LHV-lid blijf ik goed aangehaakt op regionale en landelijke onderwerpen die spelen binnen het huisartsenvak. Daarnaast is het nascholingsaanbod interessant en ik kan bij de LHV terecht voor persoonlijk advies.

Esther van Laarhoven, praktijkhouder, Kaatsheuvel

Ledenvoordeel in elke fase van je carrière

Ook na mijn opleiding blijf ik lid van de LHV. Ik vind het belangrijk dat er een organisatie is die de huisartsen in Nederland vertegenwoordigt en hun belangen behartigt. Ik vind het ook heel belangrijk dat huisartsen binnen die organisatie hun stem kunnen laten horen en kunnen meebeslissen over wat huisartsen nodig hebben om hun vak in de toekomst met plezier te kunnen blijven uitoefenen.

Jolien Huisman, aios huisartsgeneeskunde

Veelgestelde vragen over jouw lidmaatschap

Wij behartigen jouw belangen als huisarts en bieden je ondersteuning voor jouw dagelijks werk. Je profiteert van voordelen als gratis producten, kortingen en advies op maat. We vertegenwoordigen jou in de politiek en bij partijen waar je veel mee te maken heeft. Doordat we bijna 14.000 leden hebben, kunnen wij jouw stem luid en duidelijk laten horen. Door jouw lidmaatschap draag je daar aan bij.

We hanteren een contributiehoogte naar draagkracht. Zo garanderen we dat het lidmaatschap voor alle huisartsen toegankelijk blijft.

Wij kunnen alle wijzigingen in lidmaatschap het hele jaar door verwerken. Om jouw contributieklasse aan te passen, stuur je ons een bewijs toe van jouw inkomsten als huisarts toe via Mijn LHV. Dat bewijs kan zijn:

  • Als je ondernemer bent: de pagina met de winst- en verliesrekening uit de jaarrekening, een opgaaf van je accountant/belastingadviseur met jouw winst uit onderneming (als je ondernemer bent) of het saldo fiscale winst(berekening) dan wel de fiscale winst- en verliesrekening uit de aangifte inkomstenbelasting.
  • Als je in dienst bent: een kopie van jouw meest recente loonstrook of jaaropgaaf.

Op basis daarvan passen we de klasse aan. Als het nodig is, voeren wij financiële correcties met terugwerkende kracht door. Met een maximum van één jaar.

Het LHV-lidmaatschap loopt per kalenderjaar. Word je gedurende het jaar lid, dan betaal je alleen contributie voor de resterende maanden van dat jaar, daarna wordt jouw lidmaatschap per kalenderjaar verlengd (tenzij je voor 1 december van het lopende jaar opzegt).

Wij zijn er voor de belangen en ondersteuning van álle huisartsen, ongeacht in welke regio en in welke vorm je werkzaam bent als huisarts. Je moet allemaal kunnen rekenen op een gelijkwaardige vertegenwoordiging en ondersteuning. We willen een vereniging zijn waar alle leden zich thuis voelen en vertegenwoordigd voelen. Daarnaast zijn de meeste thema’s waar wij ons mee bezighouden van invloed op de hele huisartsenzorg. Alle huisartsen profiteren dus van die inzet.

Ja, wij hebben een speciaal instaptarief voor huisartsen in het eerste jaar dat je je huisartsopleiding hebt afgerond. Het actuele instaptarief vind je hier.

Jouw facturen staan klaar in Mijn LHV en deze kun je via automatische incasso of iDEAL betalen. Uiteraard kan je dit ook via een overschrijving doen. Je logt in met jouw HAweb-account. Weet je niet wat de inloggegevens zijn van je HAweb-account? Vraag het dan na bij helpdesk@haweb.nl.

Je kunt je adreswijziging via Mijn LHV aan ons doorgeven.

Je kunt jouw lidmaatschap schriftelijk (Postbus 20056, 3502 LB te Utrecht) of per e-mail (ledenadministratie@lhv.nl) opzeggen. Opzeggen moet uiterlijk één maand voor het einde van het kalenderjaar, dus uiterlijk 1 december van dat jaar. Lees hier meer informatie.

Wij vinden de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van onze leden, klanten en contactpersonen van essentieel belang. Daarom behandelen en beveiligen we jouw persoonsgegevens met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Lees hier meer.

Bij de LHV kan ik terecht met mijn vragen over het vak: van praktijkvoering tot ethische kwesties. De LHV is professioneel, heeft verstand van het huisartsenvak en weet wat er speelt. Het is niet alleen zenden, er wordt geluisterd naar de leden en met de input wordt ook echt iets gedaan.

Nicole Zwaga, hid, Zoetermeer

Wijzigen of opzeggen

Wijzigingen in jouw lidmaatschap kun je zelf regelen. Via Mijn LHV geef je ze eenvoudig door. Of neem contact op met onze Ledenadministratie.