Spring naar content

Podcast ‘Zo wil ik dokteren!’

Welkom bij de podcast ‘Zo wil ik dokteren’ van de Landelijke Huisartsen Vereniging. In onze podcast-afleveringen behandelen we de uitdagingen die huisartsen tegenkomen. U hoort verhalen uit de dagelijkse praktijk en krijgt praktische tips en persoonlijke adviezen van collega-huisartsen en andere deskundigen.

Ja, ik wil luisteren!

U vindt onze podcast op uw favoriete podcastkanaal:

Afleveringen

Huisartsen willen meer tijd voor langere consulten. Alleen dan is de juiste zorg mogelijk voor de kwetsbare patiënt. In deze podcastaflevering praten hoogleraar UMC Radboud en huisarts Maria van den Muijsenbergh, huisarts Marieke Out, huisarts en co-host Rutger Verhoeff en podcast-host Folkert Tempelman over de juiste zorg voor de kwetsbare patiënt. Wat is een kwetsbare patiënt en hoe gaat u ermee om? U hoort het in deze podcast.

Het piept en kraakt in alle zorgsectoren wat ervoor zorgt dat een groot deel van het werk terecht komt bij de huisarts. Dat zorgt voor allesbehalve breinrust.

In deze podcast praten GZ-psycholoog Gabriëlle van Geffen, huisarts Margreet Teelken, huisarts en co-host Rutger Verhoeff en podcast-host Folkert Tempelman over breinrust en hoe u dit als huisarts gemakkelijk kunt toepassen in uw praktijk. Praktische tips van Gabriëlle en Margreet helpen u hopelijk op weg.

Lean is een denk- en werkwijze gericht op het continu verbeteren van bedrijfsprocessen. Iets wat goed van pas kan komen in de drukke huisartsenpraktijk! Maar hoe doet u dat en wat heeft u er nu echt aan?

In onze podcastaflevering over lean werken hoort u van huisarts en lean-expert Ulrich Schultz, huisarts Nathalie Vorwald en huisarts John Oosterink meer over het werken met lean. Wat levert het op? Hoe past u het toe? Huisarts en co-host Rutger Verhoeff en podcast-host Folkert Tempelman mogen ook in deze aflevering niet ontbreken.

Doet u mee?

Wilt u meedoen met onze podcast? Heeft u tips of tricks? Suggesties voor onderwerpen? We horen het graag. Mailen kan naar podcast@lhv.nl. En wie weet horen we u binnenkort terug in de LHV-podcast ‘Zo wil ik dokteren’.