Spring naar content
Afdeling Noord-Holland Noord

Uitnodiging thema-avond 27 mei 2024

Thema-avond ‘Ontspannen Grenzen Stellen’

We hebben het vaak over het (over)volle bord van de huisarts. Naast het brede takenpakket, komen er ook regelmatig oneigenlijke vragen in de spreekkamer langs. Of zijn de verwachtingen van de patiënt niet reëel of passend ten aanzien van ons zorgaanbod. Grenzen stellen is vaak een sociaal mijnenveld en kan de behandelrelatie behoorlijk onder druk zetten. De LHV-afdeling Noord-Holland Noord heeft Iris Posthouwer uitgenodigd voor een masterclass over ‘Ontspannen grenzen stellen’.

Voorafgaand aan de bijeenkomst is er de gelegenheid om deel te nemen aan een heerlijk dinerbuffet. Naderhand is er een afsluitende borrel.

Deze bijeenkomst is gratis voor LHV-leden en voor 2 punten geaccrediteerd.

Inhoud masterclass

In deze masterclass geeft Iris Posthouwer bruikbare tips uit haar nieuw verschenen boek: ‘Iets met grenzen stellen: Praktische gids voor duidelijkheid zonder gedoe’.

Je leert hoe je met de reactie van de ander omgaat én hoe je grip krijgt op eigen grenzen, zonder onnodige spanning en met behoud van de relatie.

We bespreken onder andere praktijkvoorbeelden uit de spreekkamer en leer je om je eigen grenzen beter aan te voelen, te communiceren en te bewaken. Ook als de ander aandringt, een emotioneel appèl doet of boos wordt.

Het boek is op deze avond ook verkrijgbaar.

Programma en informatie

Datum:
Maandag 27 mei 2024

Tijd:
18:00 uur start Dinerbuffet (inloop vanaf 17:30 uur)
19:00 uur start Masterclass: ‘Ontspannen grenzen stellen’
21:30 uur start Borrel

Locatie:
Ten Westen (gevestigd in de Gasfabriek)

Helderseweg 28, 1817 BA Alkmaar

Parkeren kan gratis bij de locatie. Vanaf station Alkmaar is het 13 minuten lopen of 8 minuten met de bus.

Kosten:
Gratis voor LHV-leden. Niet leden betalen 50 euro. Ook bij no-show wordt 50 euro in rekening gebracht

Nieuws

Op 22 april hebben we als overlegteam Hechte Huisartsenzorg een stevig maar constructief overleg gehad met de Menzis delegatie over

Huisartsen bieden steeds vaker zorg aan ouderen in kleinschalige woonvoorzieningen. Dat loopt niet altijd goed. Wat kan je doen als

Eind augustus presenteerde Zilveren Kruis de rekentool bij de prestatie Taakdelegatie (voorheen POH-S). Met de nieuwe rekentool zijn twee bestaande