Spring naar content

Update ION

Eind juni stuurden wij een nieuwsbericht met een oproep de inschrijvingen op naam te controleren naar aanleiding van meldingen die wij van apotheekhoudende huisartsen hadden ontvangen. Gezien de tijdsdruk, hebben wij snel gecommuniceerd.

Te snel, zo bleek achteraf. Het bleek uiteindelijk om een enkel incident te gaan, dat snel opgelost kon worden.  Uit onderzoek van Vektis kwamen geen andere apotheekhoudenden naar voren waarbij ION waren verdwenen. Voor ons een wijze les om een volgende keer iets meer tijd te nemen, voor een zorgvuldige analyse. Zodat onrust bij huisartsen en betrokken instanties voorkomen kan worden.

Meer informatie over ION

Nieuws

In april en mei vond de jaarlijkse uitvraag KIF plaats. De respons onder apotheekhoudende huisartsen was met 97% weer zeer

Het Landelijk meldpunt Voorkomen Medicatie-Incidenten (VMI) heeft een lijst gepubliceerd van in 2023 geregistreerde medicatieverwisselingen.

Op 11 april is LHV-voorzitter Marjolein Tasche op bezoek geweest bij de Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk van Marjan Verhoef en Ard Nijhuis