HAweb

 
HAweb is het online platform dat huisartsen samenbrengt met collega's om online kennis en ervaringen te delen. Met HAweb willen we bijdragen aan een betere kwaliteit van de huisartsenzorg. Op deze pagina leest u wat HAweb is en hoe u het kunt gebruiken.

Ga naar HAweb 

De HAweb-app

HAweb is vanaf nu ook beschikbaar als app, gratis te downloaden in de Google Play Store en de Apple App Store. Met de HAweb-app kunt u gemakkelijker lezen en reageren op wat er gebeurt in uw groepen. De HAweb-app is overal en op ieder moment te gebruiken, u hoeft slechts één keer in te loggen en u kunt zelf de pushnotificaties instellen.

Werken met HAweb-groepen

Haweb bestaat uit groepen en een ledenforum. De HAweb-groepen hebben allerlei mogelijkheden om veilig online samen te werken. Denk bijvoorbeeld aan een groep voor uw hagro waarin u bestanden en telefoonschema's deelt met de deelnemers van de groep. Of denk aan uw expertgroep waarmee u wilt chatten of eenvoudig afspraken wilt inplannen.

Alleen leden van LHV en NHG kunnen groepen aanmaken. Zij kunnen wel iedereen die een e-mailadres heeft uitnodigen om aan de groep deel te nemen.

Kennis delen met het Ledenforum

Op het Ledenforum kunt u vragen stellen aan andere huisartsen en kunt u met uw kennis een bijdrage leveren aan discussies van anderen. Door uw tekst op het Ledenforum te plaatsen, heeft u direct de mogelijkheid om de vraag of tip aan veel collega's voor te leggen. Wilt u bijvoorbeeld weten welke tips collega's hebben met de selectie van een telefoonprovider voor de huisartsenpraktijk? Of wat de ervaringen zijn bij het voorschrijven van wietolie?

Via het Ledenforum legt u eenvoudig een vraag voor aan uw collega-huisartsen en kunt u anderen juist weer verder helpen door hun vragen te beantwoorden.

Ook voor praktijkmedewerkers

Ook praktijkmedewerkers en eerstelijnszorgverleners kunnen toegang krijgen tot HAweb. U kunt als LHV-lid of NHG-lid bijvoorbeeld een groep voor uw huisartsenpraktijk starten en alle medewerkers daarvoor uitnodigen. Deze groep ondersteunt de samenwerking in de huisartsenpraktijk. Ook kunt u bijvoorbeeld fysiotherapeuten of apothekers uitnodigen voor een groep.

Aanmelden

Leden van LHV en NHG kunnen zich aanmelden op HAweb door het LHV- of NHG-nummer in te voeren. U kunt uw lidmaatschapsnummer opvragen via help.haweb.nl.

100 procent veilig, besloten en onafhankelijk

HAweb is een besloten netwerk dat uitsluitend toegankelijk is voor ingelogde gebruikers. De exploitatie van HAweb is volledig in handen van de LHV en het NHG, zonder betrokkenheid van externe partijen. De informatie op HAweb is niet vindbaar door zoekmachines, zoals Google. HAweb is daarnaast voorzien van een beveiligingscertificaat, waarbij gegevens versleuteld worden verwerkt.

Beveiliging

HAweb maakt gebruik van de techniek van het bedrijf Fellow Digitals. Fellow Digitals is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd. 

BijlageGrootte
PDF-pictogram Snel op weg met HAweb280.65 KB