Spring naar content

De Dokter oktober 2020

Nr. 5 – Jaargang 11

In dit nummer

  • Binnenkijken bij huisartsenpraktijk Delfthof in Delft
  • Wat is uw ideale team?
  • Boodschap aan de politiek in coronatijd
  • ‘We zetten ons schrap voor het najaar’

Artikelen in dit nummer

Drie parlementariërs zijn deze zomer op uitnodiging van de LHV op werkbezoek geweest bij huisartsenpraktijken in Breda, Maastricht en Nijmegen. Ze zagen en hoorden wat de coronatijd voor de huisartsenzorg betekent, welke lessen zijn geleerd en wat er nodig is om goede zorg te kunnen blijven leveren. Genoeg inspiratie voor Haagse debatten en de komende verkiezingen.

In een huisartsenpraktijk horen patiënten zich op hun gemak te voelen. Dat was een jaar geleden decentrale gedachte bij de inrichting van het nieuwe pand van huisartsenpraktijk Delfthof in Delft. ‘We wilden een warm welkom uitstralen naar onze patiënten en medewerkers’, vertelt praktijkhouder Han Hofstee. ‘Mijn vrouw, medepraktijkhouder, heeft deze visie vertaald naar een praktijk met een knusse, huiselijke sfeer.’ Het resultaat is: warme kleuren, mooie meubels en opvallend behang ,speciaal ontworpen voor deze praktijk.

Hoe vergaat het huisartsen in coronatijd en hoe bereiden we ons voor op een mogelijke tweede golf? Die vragen hielden ook de LHV deze zomer volop bezig. Bij een tweede golf moeten de reguliere zorg én de COVID-zorg zo goed mogelijk geregeld zijn. LHV-bestuurslid en huisarts Carin Littooij over de zorgen en stemming onder huisartsen.

Hoeveel fte assistenten heb ik nodig? Kan ik beter een verpleegkundig specialist aannemen, of juist een physician assistant?