Spring naar content

De Dokter: volgende week op de mat

De nieuwste editie van De Dokter valt vanaf volgende week bij LHV-leden op de mat. Adrienne van Loon, huisarts in Loon op Zand, vertelt alvast iets over de inhoud van dit nummer.

“Leuk dat we weer een voorzitter hebben die weet hoe ons vakgebied werkt. Marjolein Tasche wil inzetten op het faciliteren van het praktijkhouderschap. In augustus word ik zelf praktijkhouder in de dorpspraktijk waar ik al ruim elf jaar als waarnemend huisarts werk. Ik ga dan verder met een van de maten, de ander gaat met pensioen. We beginnen met een coachingstraject, zo vullen we de samenwerking verder in. Goed om te lezen dat ik de maatschapsovereenkomst aan een jurist van de LHV kan voorleggen.

In mijn afweging over het praktijkhouderschap, heb ik me afgevraagd hoeveel extra tijd het gaat vragen. Hoeveel rompslomp komt er op me af? Krijg ik het weer ingevuld als iemand uitvalt? In deze praktijk werk ik samen met een fijn team, dat zich voor elkaar inzet. De hagro ken ik nu nog vooral van de FTO’s, overleg met de gemeente en de bespreking van de zorg voor Oekraïners.

Ik ben heel betrokken bij patiëntenzorg, maar heb ook mijn grenzen als het om werk en privé gaat. Zo woon ik niet in het dorp waar ik werk, in tegenstelling tot praktijkstarter Lex Kemps. In dit nummer vertelt Iris Posthouwer hoe je vriendelijk grenzen kunt stellen in het gesprek met de patiënt. Met woorden die je te gemakkelijk gebruikt, kun je het verschil maken. Het zal mij vast ook overkomen als iemand om een verwijzing vraagt: ‘Dat is echt niet nodig.’”

Huisarts Adrienne van Loon

Verder in deze editie van De Dokter:

  • Een artikel over de hagro
  • De juristen van de LHV
  • LHV-voorzitter Marjolein Tasche

Je vindt tijdschrift De Dokter vanaf volgende week op de mat.

Lees De Dokter online

Nieuws

Op 22 mei vindt in de Tweede Kamer het commissiedebat eerstelijnszorg plaats met beide ministers van VWS. Voor dit overleg

Patiënten, artsen en apothekers worden regelmatig geconfronteerd met niet-leverbare medicatie. Dit is een zeer zorgelijke ontwikkeling. In de eerste plaats

Zondag 19 mei is de Internationale dag van de huisarts. Een dag om samen stil te staan bij de onmisbare