Spring naar content
Afdeling Noord-Holland Midden

De week van: Jim de Wever

Jim de Wever is waarnemer in een praktijk in Heemskerk en Haarlem. Daarnaast is hij sinds begin 2023 ambassadeur van de LHV-afdeling Noord-Holland Midden. Hoe ziet de week van een ambassadeur eruit?

Jim de Wever

Zondag

Vandaag heb ik een rustige dag thuis met mijn vrouw en zoontje van negen maanden. Deze week staat de ambassadeursvergadering op de planning waarin we de Landelijke Ledenvergadering voorbespreken. Op zondagmiddag bereid ik alvast de stukken voor. Ik vind het fijn om die flexibiliteit te hebben. De rest van de dag doe ik rustig aan en breng ik samen door met mijn vrouw en zoontje.

Maandag

Op maandag werk ik als waarnemer in een praktijk in Heemskerk. Ik ga iets eerder weg, want om 16.00 begint de ‘Beleid & Bekostiging’ bijeenkomst van de LHV. In deze bijeenkomst vertellen LHV-adviseurs over wat de vereniging allemaal heeft gedaan het afgelopen jaar, wat er volgend jaar verandert in de bekostiging en welke ondersteuning ze bieden. Fijn om weer op de hoogte te zijn.

Tijdens het diner praat ik bij met collega’s, bespreek waar ze tegenaan lopen en heb ik een aantal vragen kunnen beantwoorden. Die input neem ik weer mee naar het team om te kijken wat we kunnen betekenen. Het is goed om op zulke bijeenkomsten veel met collega’s te spreken en de mening van mijn achterban op te halen. Het was een middag met veel nieuwe gezichten, want ook Marjolein Tasche – voorzitter van de LHV per 1 januari – heb ik toevallig al kunnen ontmoeten.

Dinsdag

Op dinsdag ben ik thuis met mijn zoon en werkt mijn vrouw. Op de ochtend heb ik de periodieke vergadering bij Huisartsenzorg Zaanstreek Waterland (HZW) in Wormer. Gelukkig kan mijn schoonvader oppassen. In de vergaderingen bespreken we zorgen uit de regio en wat we hierin kunnen doen. Op de terugweg haal ik mijn zoon op, we lunchen samen en in de middag is het speeltijd. Eind van de middag is mijn vrouw thuis en heb ik online de afdelingsvergadering. Eén keer per maand heb ik dit overleg samen met mijn collega ambassadeur en het bureau om lopende zaken door te nemen. Vanavond nemen we de stukken voor de Landelijke Ledenvergadering door en bespreken we waarover we advies zouden willen van de afdelingsadviesraad. Verder geef ik een terugkoppeling van de vergadering die ik in de ochtend bij HZW heb gehad, de voortgang op het GGZ dossier en bespreken we de voortgang van de Spoedeisende Medisch Dienst (SEMD) in Beverwijk. Om half zes sluit ik af. Tijd om te eten en mijn zoon naar bed te brengen.

Woensdag

Ik fiets naar Heemskerk en heb van acht tot vijf spreekuur. Na mijn werk fiets ik weer naar huis en heb ik een ontspannen avond na twee volle dagen. De combinatie van dokteren en het ambassadeurschap bij de LHV vind ik waardevol. Als ik merk hoe vaak wij als huisartsen tegen dingen aanlopen en dat er gemorrel is. Het is mooi om achter de schermen mee te denken welke richting we op kunnen om zaken ook daadwerkelijk op proberen te lossen. Ik kan hierin echt invloed uitoefenen op de toekomst van mijn eigen werk en dat van mijn collega’s. Bovendien is het werk flexibel en goed te plannen.

Donderdag

Vandaag neem ik waar in Haarlem. In de avond heb ik een workshop van een bank over het overnemen van een praktijk en de financiële kant daarbij. Ik zou graag de praktijk in Heemskerk willen overnemen en ik zoek nog een maat. Dus mocht je geïnteresseerd zijn, stuur vooral een mail. Na de workshop praat ik na met collega’s.

Vrijdag

Vandaag werk ik weer ik Heemskerk. In de middag komen mijn vrouw en zoontje op de praktijk langs met een broodje van de markt. We lunchen samen en dan ga ik weer verder. Vanavond doe ik niks: tijd voor het gezin!

Zaterdag

Na wat huishoudelijke klusjes, komen vrienden op bezoek. Een heerlijke dag om bij te komen!

Nieuws

Op 22 mei vindt in de Tweede Kamer het commissiedebat eerstelijnszorg plaats met beide ministers van VWS. Voor dit overleg

Patiënten, artsen en apothekers worden regelmatig geconfronteerd met niet-leverbare medicatie. Dit is een zeer zorgelijke ontwikkeling. In de eerste plaats

Praktijkdashboard Patiëntenteller: 150Aanschaf van de week: een praktijkfietsOverwinning van de week: 50! nieuwe patiënten Waarom heb je eigenlijk geen bestaande