Spring naar content

Nieuw: Webdossier Informatiebeveiliging

Je wilt patiëntendossiers, medewerkersgegevens, de financiële administratie, werkinstructies en contracten vertrouwelijk houden. En dat deze belangrijke gegevens beschikbaar zijn wanneer je ze nodig hebt en dat de data betrouwbaar zijn. Alle maatregelen die je hiervoor neemt, vallen onder de noemer “informatiebeveiliging”. Benieuwd hoe je met jouw praktijk informatiebeveiliging kan inrichten? Je leest er alles over in het nieuwe webdossier Informatiebeveiliging van LHV, NHG en InEen.

Een volledig nieuw webdossier

  • Het webdossier is een gezamenlijk resultaat van NHG, LHV en InEen en vervangt de Praktijkwijzer Informatiebeveiliging.
  • Het webdossier is volledig herzien, actueel en toegesneden op de huisartsenpraktijk.
  • Het bevat praktische tips, handvatten en risicoanalyses die praktijkhouders en medewerkers in de huisartsenpraktijk direct kunnen gebruiken.
  • De kennis over dit thema ontwikkelt zich snel. Het webdossier werken we regelmatig bij met de nieuwste informatie.

Scan en check hoe uw praktijk ervoor staat

Het webdossier heeft 3 scans die een eerste indruk geven van hoe de informatiebeveiliging in jouw praktijk is geregeld, en welke verbeteringen je kunt doorvoeren. Vul elke scan in en je krijgt jouw uitkomsten en verbetertips in de mail.

Geef informatiebeveiliging doorlopend aandacht

Informatiebeveiliging is een cyclisch proces dat doorlopend aandacht nodig heeft. Voor een goede aanpak van informatiebeveiliging geldt het plan-do-check-(re)act-principe. Eerst maak je een plan voor het beleid en het organiseren van de informatiebeveiliging (plan). Vervolgens breng je de risico’s in kaart en neem je de benodigde maatregelen (do). Daarna blijft je alert en stel je bij waar nodig (check en (re)act). Lees er alles over in het webdossier.

Nieuws

Zorg dat in het belang van de kwaliteit van zorg professionals altijd inzicht hebben in medicatiegegevens van patiënten, tenzij een

Dinsdag 18 april heeft de Eerste Kamer ingestemd met het wetsvoorstel voor elektronische gegevensuitwisseling in de zorg (Wegiz). Het streven

Na vier jaar is het programma OPEN op 31 december 2022 afgerond. OPEN is een initiatief van InEen, NHG en