Spring naar content

Nieuwe LHV-website voor praktijkovernames en vaste werkplekken

De LHV lanceert de Praktijkmatch, een nieuwe website voor huisartsen waarop vraag en aanbod voor werk in de huisartsenpraktijk samenkomt. Huisartsen die een opvolger voor hun praktijk zoeken en huisartsen die een praktijk of werkplek zoeken, kunnen hier een huisarts of praktijk vinden die bij ze past. Lees wat de Praktijkmatch voor jou kan betekenen.

Een praktijk zoeken om over te nemen, een nieuwe baan vinden in een huisartsenpraktijk of je eigen praktijk ter overname aanbieden. Het kan nu allemaal op één plek in de nieuwe LHV Praktijkmatch. De website bouwt voort op de eerdere LHV Vacaturebank & Praktijkmatch, met een paar belangrijke verbeteringen.

Wat is er nieuw?

De grootste veranderingen in de nieuwe Praktijkmatch:

 • Al het aanbod op één plek. Vacatures en huisartsenpraktijken staan samen in een overzicht. Met filters kun je jouw zoekopdracht gemakkelijk specificeren.
 • Kies zelf voor wie jouw advertentie zichtbaar wordt. Iedereen die een vacature of praktijk plaatst, kan ervoor kiezen om deze openbaar of besloten te publiceren. Besloten advertenties zijn alleen zichtbaar voor ingelogde huisartsen.
 • Meer ruimte voor beeld. Alle huisartsenpraktijken worden weergegeven op de site met foto’s. De foto’s kies je zelf bij het plaatsen van een advertentie.
 • Exclusief voor huisartsen. Alle vacatures en praktijken die op de website staan, zijn gericht op huisartsen. De vacatures voor medewerkers in de huisartsenpraktijk komen te vervallen.

We hebben geïnvesteerd in een betere gebruiksvriendelijkheid van de site. Ook het design is vernieuwd, herkenbaar in de stijl van de LHV en met meer foto’s om de huisartsenpraktijken in de etalage te zetten.

Voor wie een praktijk of werkplek aanbiedt

Ben je op zoek naar een opvolger voor je praktijk, of iemand om mee te associëren? Met de Praktijkmatch zet je jouw praktijk in de etalage op een manier die bij jou past.

De voordelen voor jou:

 • Bepaal zelf of je jouw advertentie openbaar of besloten plaatst. Een openbare advertentie is voor iedereen zichtbaar en wordt ook door bijvoorbeeld Google gevonden. Besloten advertenties zijn alleen voor ingelogde gebruikers en zijn bijvoorbeeld niet door patiënten te bekijken.
 • Met foto’s van jouw praktijk kies je zelf hoe je jouw praktijk presenteert
 • Met extra veel ruimte om uit te lichten wat jouw praktijk zo bijzonder maakt.
 • Voeg door het volgen van enkele stappen zelf jouw advertentie toe aan de website

Voor wie een praktijk of werkplek zoekt

De zoektocht naar een werkplek of een praktijk om over te nemen kan een uitdaging zijn. Met de Praktijkmatch vergroot je de kans om een werkplek te vinden die aansluit bij jouw wensen.    

De voordelen voor jou:

 • Stel een zoekopdracht in en ontvang notificaties bij nieuwe advertenties die relevant zijn voor jou
 • Bewaar advertenties als favoriet in je profiel
 • Met filters specificeer je jouw zoekopdracht en zoekgebied
 • Op de landkaart zie je waar praktijken of werkplekken beschikbaar zijn en stel je in hoeveel kilometer van je woonplaats je wilt zoeken.

Ontwikkeld met huisartsen

Bij de realisatie van de nieuwe Praktijkmatch zijn huisartsen in verschillende fasen betrokken. We hebben een gebruikersonderzoek onder huisartsen uitgevoerd, waarvan we de resultaten als input voor de nieuwe website hebben gebruikt. Huisartsen hebben meegeholpen met het testen van de website. Zo laten we de Praktijkmatch zo goed mogelijk aansluiten bij de behoefte van gebruikers.

Later in 2024 wordt ook de mogelijkheid toegevoegd om jezelf als praktijkzoeker in de etalage te zetten. Zo bieden we meer mogelijkheden om een geschikte kandidaat te vinden.

Wil je meer lezen? Bekijk dan ons artikel uit De Dokter Praktijkmatch: presenteer of zoek een praktijk ter overname.

Meer informatie

Mis je nog iets aan de website? Of heb je andere suggesties? Laat het ons weten via webredactie@lhv.nl.

De website is een ledenservice van de LHV en is speciaal ontwikkeld voor huisartsen. Leden van LHV en NHG kunnen advertenties bekijken en reageren op advertenties. Alleen LHV-leden kunnen vacatures plaatsen.

Kortdurende waarnemingen kunnen niet meer op deze website geplaatst worden. Daarvoor gebruik je www.waarneemapp.nl, waar je gemakkelijk met je HAweb-account kunt inloggen.

Nieuws

Dat is de belangrijkste uitkomst van een overleg tussen VWS, Zorgverzekeraars Nederland en LHV, NHG en InEen over de stagnatie

Hoe kan je als huisarts bijdragen aan een schonere wereld? Naast het e-book De groene huisartsenpraktijk zijn er nu ook

Het LHV-bestuur sprak in de Landelijke Ledenvergadering met de afgevaardigde ambassadeurs over de stand van zaken rond de IZA-afspraken. De