Spring naar content

Regel uw UBO-registratie voor 27 maart

Is uw huisartsenpraktijk een BV of een maatschap,  of deelt u kosten met een kostenmaatschap? Zorg dan dat u uiterlijk 27 maart de UBO’s inschrijft in het UBO-register van de Kamer van Koophandel. ZZP’ers en eenmanszaken hoeven niets te doen.

UBO’s (Ultimate Beneficial Owners, oftewel de uiteindelijk belanghebbenden) zijn de personen die de uiteindelijke eigenaar zijn van, of zeggenschap hebben over een organisatie. Het UBO-register maakt duidelijk wie de UBO’s van een organisatie zijn en draagt zo bij aan het voorkomen van het gebruik van het financiële stelsel voor fraude, terrorismefinanciering of het witwassen van geld.

Meer dan 1,5 miljoen organisaties in Nederland moeten uiterlijk 27 maart 2022 hun UBO’s inschrijven in het UBO-register van de KvK.

Hulp via KvK-website

Op de website van de Kamer van Koophandel vindt u alle informatie over het UBO-register. Inclusief een hulpwijzer om te bepalen wie de UBO’s in uw praktijk zijn en hoe u deze kunt inschrijven in het register.

U kunt in het register ook kijken of er al UBO’s voor uw praktijk zijn ingeschreven en of deze nog kloppen. U moet de inschrijving in het register ook kloppend houden. Dus als de UBO’s in uw praktijk veranderen, moet u deze wijziging ook doorgeven.

Op tijd in orde maken

Het is belangrijk dat u op tijd de inschrijving in orde maakt. Wie de UBO’s niet inschrijft, riskeert een geldboete of zelfs een taakstraf. Heeft u voor uw praktijk vragen naar aanleiding van dit bericht? Bekijk dan onze veelgestelde vragen over UBO’s voor huisartsenpraktijken of kijk op de website van de Kamer van Koophandel.

Lees meer

Alles over de UBO-registratie vindt u in onze veelgestelde vragen.

Nieuws

Via de WaarneemApp kun je vanaf nu direct waarneemcontracten opstellen. Jouw waarneemcontract maken gaat daardoor een stuk sneller. Nadat je

Huisartsen Marie Annet en Sharon hebben een innovatieve nulpraktijk geopend. In dit blog neemt Marie Annet je mee op dit

Van 27 tot en met 31 mei is het de week van de infectie preventie met deze keer ook een