Spring naar content
Afdeling Noord-Holland Midden

Uitnodiging thema-avond 5 februari 2024

Laatste mogelijkheid om aan te melden! Nog een paar plekken vrij!

Aanmelden kan nog tot uiterlijk 24 januari!

Masterclass ‘Ontspannen Grenzen Stellen’

We hebben het vaak over het (over)volle bord van de huisarts. Naast het brede takenpakket, komen er ook regelmatig oneigenlijke vragen in de spreekkamer langs. Of zijn de verwachtingen van de patiënt niet reëel of passend ten aanzien van ons zorgaanbod. Grenzen stellen is vaak een sociaal mijnenveld en kan de behandelrelatie behoorlijk onder druk zetten. De LHV-afdeling Noord-Holland Midden heeft Iris Posthouwer uitgenodigd voor een masterclass over ‘Ontspannen grenzen stellen’.

Graag nodigen we jullie uit voor de thema-avond ‘Ontspannen grenzen stellen’

Voorafgaand aan de bijeenkomst is er de gelegenheid om deel te nemen aan een heerlijk dinerbuffet. Naderhand is er een afsluitende borrel.

Deze bijeenkomst is gratis voor LHV-leden en voor 2 punten geaccrediteerd.

Meld je nu aan via de groene button onderaan dit bericht!

Inhoud

In deze masterclass geeft Iris Posthouwer bruikbare tips uit haar nieuw verschenen boek: ‘Iets met grenzen stellen: Praktische gids voor duidelijkheid zonder gedoe’.

Je leert hoe je met de reactie van de ander omgaat én hoe je grip krijgt op eigen grenzen, zonder onnodige spanning en met behoud van de relatie.

We bespreken onder andere praktijkvoorbeelden uit de spreekkamer en leer je om je eigen grenzen beter aan te voelen, te communiceren en te bewaken. Ook als de ander aandringt, een emotioneel appèl doet of boos wordt.

Het boek is op deze avond ook verkrijgbaar.

Programma en informatie

Datum:
Maandag 5 februari 2024

Tijd:
18:00 uur start Dinerbuffet (inloop vanaf 17:30 uur)
19:00 uur start Masterclass: ‘Ontspannen grenzen stellen’
21:30 uur start Borrel (tot 22:30 uur)

Locatie:
Chateau Marquette, Marquettelaan 34, 1968 JT Heemskerk (gratis parkeergelegenheid aanwezig)

Kosten:
Gratis voor LHV-leden. Niet leden betalen 50 euro. Ook bij no-show wordt 50 euro in rekening gebracht

Nieuws

Dat is de belangrijkste uitkomst van een overleg tussen VWS, Zorgverzekeraars Nederland en LHV, NHG en InEen over de stagnatie

Samenvattend is tijdens de Landelijke Ledenvergadering met de afgevaardigde ambassadeurs gesproken over de stand van zaken rond de IZA-afspraken. De

De Afdeling Gelre-IJssel zoekt een ambassadeur. Op onze oproep van 27 mei jl. heeft 1 kandidaat gereageerd. Christine van der