Kwaliteit van huisartsenzorg en de LHV

 
De kwaliteit van de huisartsenzorg bewaken en verbeteren. Daar maakt de LHV zich hard voor. Dat doen we op allerlei manieren. Op de volgende pagina’s leest u er meer over.

Alleen voor leden: bekijk de handreiking Werken aan Kwaliteit.Voorkant handreiking werken aan kwaliteit

Deze handreiking biedt u overzicht, wil uw interesse wekken en u helpen met het opstellen van een ruwe kwaliteitsagenda. U krijgt hulp bij de keuze van uw persoonlijke scholing en nascholing, de verplichting voor herregistratie en het maken van een kwaliteitsagenda voor uw praktijk.

  

Kwaliteitsbeleid

In Kwaliteitsbeleid in de huisartsenzorg (2019) hebben InEen, LHV en NHG een gezamenlijke visie op kwaliteit geformuleerd. Deze visie heeft als belangrijkste uitgangspunten verantwoording nemen voor kwaliteit en samen leren en verbeteren. 

Lees meer over kwaliteitsbeleid

Niveaus van kwaliteitsbeleid

Op verschillende niveaus wordt gewerkt aan kwaliteitsbeleid: in de huisartsenpraktijk, in de huisartsengroep, regionaal en landelijk. Lees wat op welk niveau gebeurt en hoe.

Lees meer over niveaus van kwaliteitsbeleid

Spiegelinformatie

Het NHG en InEen zetten de verschillende bronnen voor spiegelinformatie in een handig overzicht. Het overzicht is speciaal bedoeld voor huisartsen, praktijkmanagers, praktijkondersteuners, kwaliteitsfunctionarissen en regionale organisaties. U kunt verschillende bronnen raadplegen. Dit is afhankelijk van de belangstelling en interesses van uw team en het doel waarvoor u de spiegelinformatie inzet. 

Bekijk het overzicht