Bestuursblog

 
03 sep 2020
In mijn vorige column schreef ik nog over de voorzichtig hoopvolle coronacijfers. Nu, krap drie maanden later, staan we er helaas alweer anders voor. De adempauze waar iedereen zo op had gehoopt, lijkt maar een kort leven beschoren.
04 jun 2020
Gelukkig zijn er eindelijk wat hoopvolle berichten over de corona-uitbraak. Het aantal COVID-patiënten bij de huisarts en in de ziekenhuizen neemt zienderogen af. En we hopen natuurlijk ook in de verpleeghuizen dat verbeterde beeld te (blijven) zien.
09 apr 2020
Wie had een maand geleden kunnen voorspellen dat we er nu zo voor zouden staan, in deze coronapandemie van ongekende omvang. En dat voelt u huisartsen, als ware de frontsoldaten in deze uitbraak, als eerste.
25 mrt 2020
In deze hectische tijden kan deze column natuurlijk maar over één onderwerp gaan. Want de corona-uitbraak houdt u en ons allen bezig. Ik schrijf deze column een week voordat deze Medisch Contact bij u op de mat valt.
23 jan 2020
Zo’n eerste column van het jaar is een goede aanleiding om vooruit te blikken op het komende jaar. Voor de huisartsenzorg durf ik 2020 wel het jaar van de waarheid te noemen.
31 okt 2019
Hoewel we in Nederland zo ongeveer de beste zorg ter wereld hebben, lopen ook wij tegen de nodige problemen aan. Daar hebben u en andere zorgprofessionals dagelijks mee te maken.
29 aug 2019
Huisartsen zijn over het algemeen toegewijd en trots op hun vak en op wat ze voor patiënten kunnen betekenen. Ze voelen zich onderling ook nauw verbonden, vanuit de kernwaarden die ze allemaal delen.
  • Vorige