Bestuursblog

 
04 feb 2021
Het is een thema dat mij erg bezighoudt en u ongetwijfeld ook: hoe houden we de zorg voor alle patiënten overeind in deze pandemie? Er zijn grote zorgen over wat er gebeurt als de Britse variant hier flink gaat rondwaren.
23 dec 2020
In mijn allereerste bestuursblog als landelijk bestuurslid wil ik een niet al te vrolijk, maar wel belangrijk thema aansnijden.
05 nov 2020
Dat we hier nu weer staan, diep in een tweede coronagolf, met een zware belasting op de hele zorg. En weer staan we voor de puzzel hoe we belangrijke andere zorg ook overeind kunnen houden. Hoe we aandacht kunnen blijven houden voor al die mensen met andere aandoeningen en gezondheidsklachten.
03 sep 2020
In mijn vorige column schreef ik nog over de voorzichtig hoopvolle coronacijfers. Nu, krap drie maanden later, staan we er helaas alweer anders voor. De adempauze waar iedereen zo op had gehoopt, lijkt maar een kort leven beschoren.
04 jun 2020
Gelukkig zijn er eindelijk wat hoopvolle berichten over de corona-uitbraak. Het aantal COVID-patiënten bij de huisarts en in de ziekenhuizen neemt zienderogen af. En we hopen natuurlijk ook in de verpleeghuizen dat verbeterde beeld te (blijven) zien.
09 apr 2020
Wie had een maand geleden kunnen voorspellen dat we er nu zo voor zouden staan, in deze coronapandemie van ongekende omvang. En dat voelt u huisartsen, als ware de frontsoldaten in deze uitbraak, als eerste.
25 mrt 2020
In deze hectische tijden kan deze column natuurlijk maar over één onderwerp gaan. Want de corona-uitbraak houdt u en ons allen bezig. Ik schrijf deze column een week voordat deze Medisch Contact bij u op de mat valt.
  • Vorige