Voor een gezonde huisartsenzorg

Bestuursblog

 
25 apr 2017
Het blaadje van “Stichting Oud Nijkerk” heeft een nieuwe verschijningsvorm: nieuw formaat, mooie uitstraling en een nieuwe naam: “Vrogger”. Zelfs de kaft ziet er prettig uit en voelt lekker aan.
30 mrt 2017
Het was zondagavond, de laatste dag van de kerstvakantie. Mijn echtgenote was in het ziekenhuis bij haar moeder die was opgenomen. Ik wilde net aan tafel gaan om te eten met de kinderen.
16 mrt 2017
Kunnen we de huisarts nog wel vertrouwen? Je vraagt het je af als je de media volgt. Gedurende 2 jaar verzamelde de Landelijke Huisartsen Vereniging artikelen over wat de huisarts meer, minder, anders of beter zou moeten doen.
01 mrt 2017
15 maart is het zo ver. Dan gaat u hopelijk allen naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Uw werk - de gezondheidszorg - is een van de grote thema’s bij deze verkiezingen. Vrijwel iedere partij komt met voorstellen om de zorg te verbeteren.
22 feb 2017
Patiënten, zorgverleners, zorgverzekeraars en de overheid, allemaal willen ze het. Zorg dichtbij de patiënt. Door zorg over te brengen van de tweede naar de eerste lijn en uiteindelijk van de eerste naar de nulde lijn.
25 okt 2016
Huisartsen jagen patiënten op kosten door te verwijzen naar het ziekenhuis bij verrichtingen die ze zelf of door een collega kunnen (laten) doen. Dat stelde verzekeringsverkoper Independer afgelopen week.
21 sep 2016
Steeds vaker benaderen huisartsen de LHV met vragen en klachten over hoe de ANW-zorg bij hen in de regio is georganiseerd. Te hoge werkdruk, hoge waarneemtarieven, onvervulde diensten, zeker in de zomerperiode was het schering en inslag.
  • Vorige