Voor een gezonde huisartsenzorg
 

Bestuursblog

 
08 mrt 2018
Sinds het aantreden van het kabinet-Rutte III eind oktober zijn er 3 bewindspersonen op het ministerie van VWS. Bruno Bruins als minister voor medische zorg en sport, Hugo de Jonge als minister van VWS en Paul Blokhuis als staatssecretaris van VWS.
28 dec 2017
Toen ik in 1987 mijn huisartsenopleiding deed kreeg ik van het huisartseninstituut te horen dat er een groot huisartsen overschot was en dat mijn jaargroep maar beter in de ICT werk kon gaan zoeken. Het instituut wenst u het beste voor 1988!
19 okt 2017
U heeft het misschien in de media zien voorbijkomen: in Zeeland zijn ze hard op zoek naar huisartsen die in de zonnigste provincie van Nederland aan de slag willen gaan.
28 sep 2017
In ons huisartsen-vak is zorg en handel van elkaar gescheiden. Terecht! Enerzijds om artsen niet in de verleiding te brengen en anderzijds om de arts-patiënt relatie zuiver te houden. Die relatie is kostbaarder dan geldelijk gewin. Huisartsen zijn dan ook sterk in het leveren van prima zorg.
11 mei 2017
Vorige week was er veel media-aandacht voor ons pleidooi voor meer tijd voor huisartsen voor de patiëntenzorg. De krantenkoppen vatten het goed samen: “De overvolle huisarts wil minder patiënten”.
16 mrt 2017
Kunnen we de huisarts nog wel vertrouwen? Je vraagt het je af als je de media volgt. Gedurende 2 jaar verzamelde de Landelijke Huisartsen Vereniging artikelen over wat de huisarts meer, minder, anders of beter zou moeten doen.
01 mrt 2017
15 maart is het zo ver. Dan gaat u hopelijk allen naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Uw werk - de gezondheidszorg - is een van de grote thema’s bij deze verkiezingen. Vrijwel iedere partij komt met voorstellen om de zorg te verbeteren.
  • Vorige