Voor en door huisartsen
 

Bestuursblog

 
29 aug 2019
Huisartsen zijn over het algemeen toegewijd en trots op hun vak en op wat ze voor patiënten kunnen betekenen. Ze voelen zich onderling ook nauw verbonden, vanuit de kernwaarden die ze allemaal delen.
04 jun 2019
De kern van het huisartsenvak is het contact met de patiënt. Hij of zij komt in de spreekkamer, legt een probleem voor en vraagt de huisarts om een beoordeling of advies. Dat deel van het werk doet de huisarts alleen. Voor de rest wordt er in de huisartsenzorg juist enorm veel samen gedaan.
07 mei 2019
Onlangs zag ik de documentaire De Zaak Tuitjenhorn. In deze documentaire wordt weduwe Anneke Tromp gevolgd in haar strijd voor eerherstel van haar man, huisarts Nico Tromp.
28 mrt 2019
Het is weer zover, de zorgverzekeraars staan op het punt om op 1 april hun inkoopvoorwaarden te publiceren. Een belangrijk moment, dat opnieuw de vraag oproept: hoe kan het jaarlijks terugkerend proces van contractering soepeler verlopen? Het antwoord: door in actie te komen.
21 mrt 2019
Vertrouwen is een groot goed in de zorg. Het is – ook voor de meest ervaren “zorggebruiker” – spannend om je lichaam of zelfs je leven in handen van een ander te leggen. Patiënten geven daarin dus een enorm vertrouwen aan hun zorgverleners.
25 feb 2019
Tegenwoordig hoeven we niet meer naar de dierentuin voor een krokodil. De paarse krokodil is terugkerend onderwerp van gesprek, als treffend symbool van doorgeschoten administratielast. Soms om over te (glim)lachen, vaker nog om een zucht van ergernis of ongeloof te slaken.
05 feb 2019
Veel collega-huisartsen zullen het herkennen: sinds de jeugdhulp de verantwoordelijkheid is geworden van de gemeenten is er het nodige veranderd voor jongeren met psychische klachten. Zo zijn er op veel plaatsen jeugdteams en wijkteams gekomen als nieuwe toegangspoort.
  • Vorige