Bestuursblog

 
23 jan 2020
Zo’n eerste column van het jaar is een goede aanleiding om vooruit te blikken op het komende jaar. Voor de huisartsenzorg durf ik 2020 wel het jaar van de waarheid te noemen.
31 okt 2019
Hoewel we in Nederland zo ongeveer de beste zorg ter wereld hebben, lopen ook wij tegen de nodige problemen aan. Daar hebben u en andere zorgprofessionals dagelijks mee te maken.
29 aug 2019
Huisartsen zijn over het algemeen toegewijd en trots op hun vak en op wat ze voor patiënten kunnen betekenen. Ze voelen zich onderling ook nauw verbonden, vanuit de kernwaarden die ze allemaal delen.
04 jun 2019
De kern van het huisartsenvak is het contact met de patiënt. Hij of zij komt in de spreekkamer, legt een probleem voor en vraagt de huisarts om een beoordeling of advies. Dat deel van het werk doet de huisarts alleen. Voor de rest wordt er in de huisartsenzorg juist enorm veel samen gedaan.
07 mei 2019
Onlangs zag ik de documentaire De Zaak Tuitjenhorn. In deze documentaire wordt weduwe Anneke Tromp gevolgd in haar strijd voor eerherstel van haar man, huisarts Nico Tromp.
28 mrt 2019
Het is weer zover, de zorgverzekeraars staan op het punt om op 1 april hun inkoopvoorwaarden te publiceren. Een belangrijk moment, dat opnieuw de vraag oproept: hoe kan het jaarlijks terugkerend proces van contractering soepeler verlopen? Het antwoord: door in actie te komen.
21 mrt 2019
Vertrouwen is een groot goed in de zorg. Het is – ook voor de meest ervaren “zorggebruiker” – spannend om je lichaam of zelfs je leven in handen van een ander te leggen. Patiënten geven daarin dus een enorm vertrouwen aan hun zorgverleners.
  • Vorige