Voor een gezonde huisartsenzorg

Bestuursblog

 
22 feb 2017
Patiënten, zorgverleners, zorgverzekeraars en de overheid, allemaal willen ze het. Zorg dichtbij de patiënt. Door zorg over te brengen van de tweede naar de eerste lijn en uiteindelijk van de eerste naar de nulde lijn.
09 feb 2017
Tijdens het schrijven van deze blog, blijven de woorden in mijn hoofd hangen van Zondag met Lu-bach. Ik doel op de parodie op Trumps’ America First-uitspraak die via internet de hele wereld over gaat.
25 okt 2016
Huisartsen jagen patiënten op kosten door te verwijzen naar het ziekenhuis bij verrichtingen die ze zelf of door een collega kunnen (laten) doen. Dat stelde verzekeringsverkoper Independer afgelopen week.
21 sep 2016
Steeds vaker benaderen huisartsen de LHV met vragen en klachten over hoe de ANW-zorg bij hen in de regio is georganiseerd. Te hoge werkdruk, hoge waarneemtarieven, onvervulde diensten, zeker in de zomerperiode was het schering en inslag.
08 sep 2016
Deze brief is verschenen in De Eerstelijns van september 2016, als reactie op een artikel van De Eerstelijn-redacteur Jan Erik de Wildt.
26 jul 2016
Het lijkt wel eens alsof huisartsen overal verstand van (moeten) hebben. De LHV wordt wekelijks over allerlei onderwerpen gevraagd wat ‘de huisartsen’ er van vinden. De huisarts is een geliefde bron van informatie voor media, beleidsmakers en politici.
18 mei 2016
De LHV en de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen gaan samen in beroep tegen de nieuwe NZa-tariefbeschikking. U leest het goed, LHV en VPH werken samen en stappen gezamenlijk naar de rechter. Voor het eerst, maar wellicht niet voor het laatst.
  • Vorige