Bestuursblog

 
04 jun 2020
Gelukkig zijn er eindelijk wat hoopvolle berichten over de corona-uitbraak. Het aantal COVID-patiënten bij de huisarts en in de ziekenhuizen neemt zienderogen af. En we hopen natuurlijk ook in de verpleeghuizen dat verbeterde beeld te (blijven) zien.
09 apr 2020
Wie had een maand geleden kunnen voorspellen dat we er nu zo voor zouden staan, in deze coronapandemie van ongekende omvang. En dat voelt u huisartsen, als ware de frontsoldaten in deze uitbraak, als eerste.
25 mrt 2020
In deze hectische tijden kan deze column natuurlijk maar over één onderwerp gaan. Want de corona-uitbraak houdt u en ons allen bezig. Ik schrijf deze column een week voordat deze Medisch Contact bij u op de mat valt.
23 jan 2020
Zo’n eerste column van het jaar is een goede aanleiding om vooruit te blikken op het komende jaar. Voor de huisartsenzorg durf ik 2020 wel het jaar van de waarheid te noemen.
31 okt 2019
Hoewel we in Nederland zo ongeveer de beste zorg ter wereld hebben, lopen ook wij tegen de nodige problemen aan. Daar hebben u en andere zorgprofessionals dagelijks mee te maken.
29 aug 2019
Huisartsen zijn over het algemeen toegewijd en trots op hun vak en op wat ze voor patiënten kunnen betekenen. Ze voelen zich onderling ook nauw verbonden, vanuit de kernwaarden die ze allemaal delen.
04 jun 2019
De kern van het huisartsenvak is het contact met de patiënt. Hij of zij komt in de spreekkamer, legt een probleem voor en vraagt de huisarts om een beoordeling of advies. Dat deel van het werk doet de huisarts alleen. Voor de rest wordt er in de huisartsenzorg juist enorm veel samen gedaan.
  • Vorige