Spring naar content

Apotheekhoudende praktijk

Als apotheekhoudend huisarts heeft u in een aantal gevallen andere vragen dan uw collega’s zonder apotheek. Wat komt er kijken bij de start van een apotheekhoudende praktijk en hoe werkt de vergunningaanvraag? De Apotheekhoudende Afdeling van de LHV helpt u graag bij deze vragen.

  • Falsified Medicines Directive (FMD)

    De Falsified Medicine Directive (FMD) is een Europese verordening die er op is gericht geneesmiddelenvervalsing tegen te gaan. We hebben alle informatie over FMD overzichtelijk voor u geclusterd.

  • Starten als apotheekhoudend huisarts

    Bij het opstarten van een apotheekhoudende huisartsenpraktijk komen veel nieuwe aspecten om de hoek kijken die u niet tijdens de huisartsenopleiding bent tegengekomen. 

  • Vergunning

    Om een apotheekhoudende huisartsenpraktijk te kunnen voeren, moet u in het bezit zijn van een vergunning. De vergunning staat op naam. We hebben alle informatie over de vergunning voor u op een rijtje gezet.

Nieuwe datum congres | 16 maart 2023

De nieuwe datum voor het congres voor apotheekhoudende huisartsen wordt donderdag 16 maart 2023. Vanwege een brand in het NBC in Nieuwegein moeten we uitwijken naar een andere centraal gelegen locatie. Zodra deze locatie bekend is informeren we u via de website.     

Nieuws

Het antivirale middel Paxlovid (nirmatrelvir/ritonavir) wordt sinds 15 november 2022 voor beperkte medische risicogroepen als bijlage 2-middel vergoed uit het

De NMVO, de organisatie die de uitvoering van FMD in Nederland faciliteert, heeft ons geïnformeerd dat bij ongeveer 35% van

Voor het goed laten draaien van een apotheekhoudende praktijk zijn kennis en vaardigheden vereist. Heeft u recent een apotheekhoudende praktijk

Meer nieuws

Meer onderwerpen