Spring naar content

Handreiking van landelijke koepels over huisvestingsproblemen

December 2023

‘Een (nieuw) dak boven het hoofd vraagt samenwerking’
Een geschikte plek vinden voor je praktijk is een steeds nijpender probleem voor steeds meer huisartsen. LHV-bestuurder en huisarts Guus Jaspar ziet dat het onderwerp – eindelijk – op de kaart staat bij anderen die daarin een rol kunnen spelen, zoals gemeenten en zorgverzekeraars. Een nieuwe handreiking helpt huisartsen om die partijen aan te spreken op hun medeverantwoordelijkheid. In Rotterdam is te zien wat het kan opleveren als iedereen de handen ineenslaat om de huisarts aan een (nieuw) onderkomen te helpen.

Handreiking Huisvesting huisartsen en gezondheidscentra

De LHV heeft, samen met het ministerie van VWS, de Vereniging Nederlandse Gemeenten, InEen, Zorgverzekeraars Nederland, de Nederlandse Zorgautoriteit, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de handreiking ‘Huisvesting huisartsen en gezondheidscentra’ opgesteld. De handreiking is bedoeld om huisartsen te ondersteunen bij de zoektocht naar geschikte huisvesting en biedt onder andere oplossingen voor samenwerking.

Uit De Dokter december 2023

Met artikelen over de nieuwe handreiking praktijkhuisvesting, informatiebeveiliging en natuurlijk vaste rubrieken De Tas en Mijn Praktijkstart.

Bekijk ook

De huidige Cao Hidha wordt verlengd tot en met 31 juli 2024. Het streven was de nieuwe Cao Hidha per

Vanaf 1 maart 2024 telt ook zorg die je als huisarts levert aan ouderen in een verpleeghuis mee bij de

Op donderdag 7 maart is het de Dag van de Doktersassistent. In Nederland werken zo’n 35.000 doktersassistenten, waarvan de meeste