Spring naar content

Informatiebeveiliging: houd de aandacht vast

December 2023

Leuker wordt het misschien niet, maar belangrijker wel: als huisarts moet je de beveiliging van persoonsgegevens en medische informatie goed op orde hebben. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen. De regionale huisartsenorganisatie kan vaak een belangrijke rol spelen. De LHV bracht onlangs samen met InEen en NHG een nieuw webdossier uit, met daarin onder meer drie scans die een eerste indruk geven van hoe jouw praktijk ervoor staat.

Informatiebeveiliging

Patiëntendossiers, medewerkersgegevens, de financiële administratie, werkinstructies en contracten wil je veilig houden. Alle maatregelen die je hiervoor neemt, vallen onder informatiebeveiliging. Bij deze maatregelen weeg je de investering en moeite af tegen het risico van bedreigingen en het nut van de maatregelen. Benieuwd hoe jouw praktijk de informatiebeveiliging kan inrichten? Dit webdossier helpt je op weg.

Uit De Dokter december 2023

Met artikelen over de nieuwe handreiking praktijkhuisvesting, informatiebeveiliging en natuurlijk vaste rubrieken De Tas en Mijn Praktijkstart.

Bekijk ook

Een structurele loonsverhoging, meer regie op het indelen van diensten en het gelijktrekken van belangrijke verschillen tussen hidha’s en huisartsen

Belangenbehartiging richting politiek en overheid is een van de belangrijkste redenen voor huisartsen om lid te zijn de LHV. Dat

Zorg voor de basis: dat is onze oproep samen met VPHuisartsen, De Bevlogen Huisartsen en InEen aan minister van VWS