Spring naar content

Dit zijn onze (nieuwe) kernwaarden

Februari 2019

‘De volgende stap is: hoe gaan we het doen’

De kern van de huisartsengeneeskunde is opnieuw scherp gesteld en afgebakend. Op 21 januari zijn de vernieuwde kernwaarden en kerntaken van de huisartsenzorg gepresenteerd. Zestig jaar eerder waren die voor het eerst geformuleerd. In al die jaren is er veel veranderd: de medische kennis en mogelijkheden hebben een enorme vlucht genomen, de omgeving waarin de huisarts werkt ziet er heel anders uit en de beroepsgroep zelf is ook in veel opzichten veranderd. ‘Het was hoog tijd om de kernwaarden te herijken’, meent Wendy Borneman. Ze is zelf huisarts en was namens het LHV-bestuur lid van de stuurgroep ‘Toekomst Huisartsenzorg’. ‘We hebben nu vastgesteld waar we als huisartsen voor willen staan. De volgende stap is: hoe gaan we dat doen.’

Uit De Dokter februari 2019

Met daarin contractering voor 2019: teleurstellend met een paar lichtpuntjes, een artikel over juiste zorg op juiste plek vraagt nieuwe organisatievormen, een artikel over medewerkers behouden, onze (nieuwe) kernwaarden, LHV wil helderheid over rol huisarts in Wet zorg en dwang en Wet verplichte ggz en over huisartsentekort.

Bekijk ook

Op woensdag 26 januari om 20:00 faciliteren de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en het RIVM in samenwerking met MedischeScholing.nl weer een gratis, geaccrediteerd COVID-webinar voor zorgprofessionals. Thema’s die we bespreken zijn de omikronvariant, anti-virale medicatie en thuisbehandeling.

Op deze pagina vindt u alle actuele informatie voor huisartsen over het coronavirus (COVID-19).

Wat verandert er per 1 januari, of blijft juist gelijk, waarvan het handig is dat u het weet? In dit bericht ziet u het in een oogopslag. Met de laatste informatie en herinneringen aan eerdere berichten over wijzigingen vanaf 2022.