Spring naar content

Een groenere praktijk is altijd mogelijk

November 2021

Steeds meer huisartsen willen ‘iets’ doen met verduurzaming. Maar wat zijn de mogelijkheden en welk prijskaartje hangt daaraan? Het antwoord op die vraag verschilt per situatie, vertellen Sebastiaan Prause, coördinator van LHV Bouwadvies en architect Marjolein van Dijl. ‘In iedere praktijk kun je wel íets verduurzamen.’

Download pdf om het volledige artikel te lezen

Uit De Dokter november 2021

Met daarin binnenkijken bij een moderne praktijk in Dongen, datalek in de huisartsenpraktijk, een groenere huisartsenpraktijk en nog veel meer.

Bekijk ook

Ook de energierekening van úw praktijk kan dit jaar flink hoger uitvallen. Benieuwd naar duurzame tips en maatregelen om het energieverbruik in uw huisartsenpraktijk te verminderen? Bekijk dan de quick winst in ons e-boek De Groene Huisartsenpraktijk.

Aan welke minimale technische eisen moet een huisartsenpraktijk voldoen? U vindt alle informatie in de vernieuwde LHV-bouwnorm 2021. De Bouwnorm is aangevuld met de nieuwste inzichten, zodat u rekening kunt houden met de specifieke vereisten die de huisartsenzorg stelt aan ontwerp, inrichting en bouw.

Veel huisartsenpraktijken barsten uit hun voegen. Maar nieuwe ruimte is nauwelijks te vinden en de huur- of koopprijzen zijn ver boven het budget van een huisartsenpraktijk. De zorg in de wijk, dichtbij de patiënt, komt in het gedrang. We ontvangen steeds meer signalen van leden over de huisvesting van hun (te starten) praktijk. De signalen komen niet alleen uit de steden, maar uit het hele land.