Spring naar content

De Dokter november 2021

Nr. 6 – Jaargang 12

In dit nummer

  • Nieuwe initiatieven in de huisartsenzorg
  • Een groenere praktijk
  • Mijn praktijkstart: Anne van Houwelingen
  • LHV-regiotoer 2021
  • LHV Huisartsendag

Artikelen in dit nummer

Eindelijk weer live! En dus barstte de allereerste hybride LHV Huisartsendag van de energie. Met onze nieuwe voorzitter Mirjam Van ’t Veld wierpen de aanwezigen, op locatie en thuis achter het scherm, een blik op de toekomst.

De LHV is weer op regiotoer. Het kán gelukkig weer. Tijd voor ontmoetingen en een toelichting op nieuwe LHV-plannen en ontwikkelingen in de zorg. En natuurlijk ook: aandacht voor de bekostiging van de huisartsenzorg. Welke veranderingen staan er de komende jaren op stapel?

Hoe kijken huisartsen terug op de start van hun eigen praktijk? Welke plannen zijn er voor de toekomst? En welk advies hebben zij voor andere starters? Anne van Houwelingen over haar praktijkstart.

Steeds meer huisartsen willen ‘iets’ doen met verduurzaming. Maar wat zijn de mogelijkheden en welk prijskaartje hangt daaraan? Het antwoord op die vraag verschilt per situatie, vertellen Sebastiaan Prause, coördinator van LHV Bouwadvies en architect Marjolein van Dijl. ‘In iedere praktijk kun je wel íets verduurzamen.’

Het huisartsentekort jaagt overal in het land nieuwe initiatieven aan. Initiatieven afkomstig van partijen die vinden dat de huisartsenzorg beter kan: efficiënter, innovatiever en vooral digitaler. Zijn de nieuwkomers een bedreiging of kans voor de huisartsenzorg?